Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Honnan "tudja" a megállóban...

Honnan "tudja" a megállóban álló kijelző, hogy egy vak személy áll a közelében,?

Figyelt kérdés
Olyankor mindig megszólal és elmondja milyen járatok következnek.

2017. jún. 30. 21:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
7%

Szia!

Sehonnan...:)

Mindig bemondja a következő járatokat ha van vak,ha nincs vak...

2017. jún. 30. 21:31
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
Freedline, ez nem nyert. Persze, egyes megállótípusok folyamatosan pofáznak és idegesítik a közelben lakókat, de ez ritka. A legelterjedtebb verziót egy jeladóval lehet aktivàlni, amit a látássérültek magukkal hordanak. Ezek aktiválják az intelligens jelzőlámpák és megállok hangbemondását.
2017. jún. 30. 21:41
 3/11 anonim ***** válasza:
20%
...No akkor mondjál legalább három megállót ahol "vakjelzővel" beszél...:((nyert...)
2017. jún. 30. 21:55
 4/11 anonim ***** válasza:
93%

Freedline, elhiheted a második válaszát.

Nem tudok megállót írni, mert nem vagyok pesti, de vak vagyok.

Valóban kis távirányítóval lehet aktiválni a rendőrlámpákat és megállóban levő intelligens táblákat. Némelyiket legalábbis.

2017. jún. 30. 22:14
 5/11 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Értem. Köszönöm a tájékoztatást. Tudsz-e abban segíteni hogy a távirányítót hogyan lehet beszerezni.

2017. jún. 30. 22:27
 6/11 anonim ***** válasza:
91%
Az MVGYOSZ (országos vakok egyesülete) segédeszközboltjából.
2017. júl. 1. 13:31
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Köszönöm.

2017. júl. 1. 16:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Még abban segíts kérlek hogy melyik ez az eszköz ami az említett megállókra jó...

LISTA:

[link]

2017. júl. 1. 16:44
 9/11 anonim ***** válasza:
81%

-Műszaki cikk Távirányító hangjelzést adó közlekedési lámpákhoz, mozgólépcsőkhöz 1 585 Ft 1 981 Ft 27%-

Ő az. Nem nézted át? Csak mert elég egyértelmű az elnevezése, és nincs is amivel össze lehetne keverni. De sebaj...

Egyébként látássérült vagy, vagy épp csak megtetszett, hogy van ilyen, és praktikusnak találod?

Off: nem szoktam foglalkozni az értékelésekkel, de azért ez most érdekelne, hogy a 6-os válaszomat ki és mi miatt pontozta le 51%-ra. Mert legyen, de ennél biztosabb választ talán még nem is adtam itt... :D

2017. júl. 1. 19:22
 10/11 anonim válasza:
Létezik egy távirányító, a Szövetségnél lehet megvenni, bemondja a busz számát, és a zebráknál a jelzőlámpák színét, illetve zöldre váltani azokat.
2017. júl. 7. 08:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!