Visszaváltják a buszjegyemet?
Tegyük fel: Megveszem a 12:00-kor induló járatra előre a jegyemet, de nem érem el, és csak a 14:00-kor indulóval tudok hazamenni.
Ilyenkor, ha a jegypénztárnál bemutatom az előre megvásárolt jegyemet, akkor azzal is eltudok menni, vagy egy teljesen új jegyet kell vennem, és a másik jegy mehet a kukába? Esetleg visszatérítik az árát?
Nem találtam erre pontos választ.
Előre is köszi!
Én sem. Praktikusan:
Ha a jegy egy 5 órás útra szól, s az első megálló is három óra, akkor nyilván nem lehetsz egyszerre két helyen.
Ha a pénztárnál, a kiindulási ponton vagy, aligha utaztál egy centit is.
Ám egy félórás távot akár meg is járhattál oda-vissza. Ilyenkor már csak bizalom kérdése, hogy ügyeskedőnek néznek, vagy tényleg lekésted.
A teljes árat aligha fizetik vissza.
Nagyobb az esélye a dolognak az érvényessége kezdete előtt.
Tehát, ha már 11-kor tudod, hogy nem lesz jó a déli busz, s már akkor visszakéred az árát.
Ne vedd készpénznek a fentieket, csak így gondolom.
Melyik társaság? Most már közlekedèsi központok vannak, ès lehet mindnek más a szabályzata. Nálunk csak úgy nem lehet előre megvenni jegyet, azt a buszvezetőnèl kell megvenni.
Online jegynèl van visszaváltás, de ott is levonnak 20%-ot (Mávnál csak 10-et)
Uh. Vèletlenül elküldtem.
A 20 % az Ēmkk-nál van, de itt is csak bizonyos járatokra lehet megvenni előre a jegyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!