Unokatesómak 5 gyereke van, holnap utaznak Pestre az apuka munka miatt nem tud velük menni. Megkért, hogy menjek velük. Az lenne a kérdés, hogy ebben az esetbe én is igénybe vehetem a 90%-os kedvezményt, mint felnőtt kísérő?
Nem, a nagycsaládosok kedvezménye (mindenkinek 90%) esetén kifejezetten szülőkról szól a szabályzat, ellentétben a családi kedvezménnyel (felnőttnek 33%, gyermeknek a saját 50%-os diák kedvezménye).
Azt kéne kiszámolni, hogy hogy jöttök ki jobban:
-1 szülő+4 gyerek 90%-os nagycsaládos kedvezménnyel, te pedig teljes áron.
-1 szülő+3 gyerek 90%-os nagycsaládos kedvezménnyel, te 33%-os családi kedvezménnyel, 1 gyerek pedig 50%-os diákkedvezménnyel
Ezt tovább bonyolítja, ha valakinek van más kedvezményre való jogosultsága (6 éven aluli gyermek, 26 éven aluli felnőtt, MÁK kártya, stb.)
Két eset van:
1. Nem saját gyerek:
Kísérő 33% (90%)
Gyerekek:
-ingyen (6 év alatt és vasutas családtag)
-90% ha van MÁK kártya - ez esetben a kísérőnek is jár a 90%
-50% - nappalis vagy estis diákkal (korhatárt nem tudom)
Saját gyerek:
Szülő: 90% (3 gyereknél vagy az felett)
Gyerekek:
-90% - korhatárt nem tudom 18-ig biztos
-ingyen (vasutas családtag vagy 6 év alatti)
Nem véletlen írtam a vasutast, mert lehet x anyának 3 gyereke, abból az egyik vasutas apától származik, míg a másik kettő nem, akkor az a gyerek ingyen utazhat, ha van arcképese, akkor is beleszámít a 3 gyerekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!