Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Unokatesómak 5 gyereke van,...

Drea20 kérdése:

Unokatesómak 5 gyereke van, holnap utaznak Pestre az apuka munka miatt nem tud velük menni. Megkért, hogy menjek velük. Az lenne a kérdés, hogy ebben az esetbe én is igénybe vehetem a 90%-os kedvezményt, mint felnőtt kísérő?

Figyelt kérdés

2017. jún. 2. 19:33
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem, a nagycsaládosok kedvezménye (mindenkinek 90%) esetén kifejezetten szülőkról szól a szabályzat, ellentétben a családi kedvezménnyel (felnőttnek 33%, gyermeknek a saját 50%-os diák kedvezménye).

Azt kéne kiszámolni, hogy hogy jöttök ki jobban:

-1 szülő+4 gyerek 90%-os nagycsaládos kedvezménnyel, te pedig teljes áron.

-1 szülő+3 gyerek 90%-os nagycsaládos kedvezménnyel, te 33%-os családi kedvezménnyel, 1 gyerek pedig 50%-os diákkedvezménnyel

Ezt tovább bonyolítja, ha valakinek van más kedvezményre való jogosultsága (6 éven aluli gyermek, 26 éven aluli felnőtt, MÁK kártya, stb.)

2017. jún. 2. 19:41
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2017. jún. 2. 19:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Hivatalosan csak a szülőknek jár ez a kedvezmény, de én még sosem találkoztam olyannal, hogy kértek volna bármi papírt, amivel igazolod.
2017. jún. 3. 16:23
 4/6 anonim ***** válasza:
Miért kéne 50%-os, ha jár a 90-es? Attól még alapból jár a 33%-os, ha a gyereknek 90-ese van, akkor is. A gyerek lehet MÁK-kártyás, akkor is járna a 33%, meg akkor is, ha a gyerek ingyen utazik, mert 6 éven aluli.
2018. ápr. 8. 12:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Mármint a 4. gyerekre értem ezt.
2018. ápr. 8. 12:17
 6/6 anonim ***** válasza:

Két eset van:

1. Nem saját gyerek:

Kísérő 33% (90%)

Gyerekek:

-ingyen (6 év alatt és vasutas családtag)

-90% ha van MÁK kártya - ez esetben a kísérőnek is jár a 90%

-50% - nappalis vagy estis diákkal (korhatárt nem tudom)

Saját gyerek:

Szülő: 90% (3 gyereknél vagy az felett)

Gyerekek:

-90% - korhatárt nem tudom 18-ig biztos

-ingyen (vasutas családtag vagy 6 év alatti)

Nem véletlen írtam a vasutast, mert lehet x anyának 3 gyereke, abból az egyik vasutas apától származik, míg a másik kettő nem, akkor az a gyerek ingyen utazhat, ha van arcképese, akkor is beleszámít a 3 gyerekbe.

2018. ápr. 13. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!