Ha Pesten veszek egy vonaljegyet, de úgy utazok buszon, villamoson hogy csak akkor lyukasztom el, ha ellenőr száll fel, mennyire tudnak belekötni?
Szerintem is drága a bérlet Pesten, mármint ahhoz képest, hogy mennyi az átlagkereset. Főleg, hogy munkanélküli vagy, szerintem teljesen jogos volt a kérdés. Szerintem sem éri meg a kockázat, főleg, hogy csak 3 napot vagy itt. Ha elkapnak, akkor meg rengeteg időt és pénzt kivesz a büntetés befizetése. Inkább fizesd ki és utazz nyugodtan. Mindig akkor jön az ellenőr, amikor nincs jegyed ;)
De akkor miért nem mész biciklivel vagy valami hasonlóval?
Jaja, persze, ezzel még nem is lenne semmi baj...
Viszont még mindig nem találtam semmi olyat ebben a legutóbbi beírásodban sem, ami feljogosítana az ingyen békávéra.
Ugye a te fajtád szokott a zindexen meg hasonlókon sírni, hogy a csúnyagonosz ellenőr hátulról meglepve elkapja a kezét, amikor sutyilyukasztani akar?
Egyébként nem tud belekötni, de ha meglepnek pl. a fenn írt módon, akkor 16 ropi az utazgatás. És még a 4000-et is kifizetheted, mert többször 16 ropi azért kellemetlen, pláne egy léhűtőnek.
Nem kell elmagyaráznod semmit, mert értjük. Én egyszer egy évig, egyszer másfél évig voltam munkanélküli.
Budapesten, ahol állítólag könnyű találnia munkát annak, aki akar. Hát nem! Volt egy fél év, amikor 23 ezer forint volt a bevételem, s 37 ezer törlesztőrészlet.
S eszembe sem jutott lógni.
Te mennyire kötnél bele, ha a munkáltatód csak akkor adna fizetést, amikor ott a munkavédelmi felügyelőség, egyébként ingyen dolgoztatna?
És máshol is mindenhol lopni szoktál?
Elhiszem, hogy nem vagy eleresztve anyagilag, én is voltam hasonló helyzetben. Mondjuk nekem a becsületem többet ér négyezer forintnál...
Ha sokallod a BKV árát, akkor van rá egyszerű, legális és olcsó megoldás: nem veszed igénybe.
Nyugodtan lehet jegy nélkül gyalogolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!