Ti terveztetek metrót Budapestre?
Vagy újat, vagy hosszabbítást egy már meglévő vonalnak. Vagy ha nem metró akkor, villamos vagy buszvonalat?
Örülnék, ha egy térképes ábrát tudnátok mellékelni, de ha nem az se gond :)
Csak kíváncsiságból
Bocsi 1-es, ezt "tultótuk". :d
https://www.youtube.com/watch?v=B38N63SA0Kg, pedig mondtam, hogy felcsúton álljanak meg. :D
M1,M2 maradhat
M3 Káposztásmegyerig, esetleg Ferihegyig is.
M4 Újpalota, Nyírpalota útig.
Óbuda vasútállomás
Filatorigát
Flórián tér
(Amfiteátrum)
Margitsziget
(Szent István park)
Nyugati pályaudvar
Oktogon
(Almássy tér)
Keleti pályaudvar
Hidegkuti Nándor stadion
Kőbánya alsó
(Sibrik Miklós út)
Új köztemető
Ferihegy 2
Ennek a vonalnak az lenne a legnagyobb előnye, hogy összekötné a két legnagyobb budapesti pályaudvart és a repülőteret. Néhány megállóban nem vagyok biztos, hogy megérné beiktatni, ezeket zárójelbe tettem.
M4: legalább Bosnyákig, de igazából Újpalota, Budaörs
M3: Káposztásmegyer (elvileg ezt tervezték!), és Liszt Feri Airport
M5*:H5-öt Clarck tér - Gellért tér - Petőfi híd b-i hf., Budafok, Albertfalva
234: Nyugati - B.megyer Csillaghegyen keresztül eddigi feltáratlan útvonalon
18: Óbuda Bogdáni út - San Marco utca - Szent Margit k. - Bécsi út/Vörösvári út - Zay út - Kundigunda útja - körjárat
18A: Filatorigát-Óbuda lakótelep
206: hasonlóan a 106-hoz csak a Gázgyárat érintve
86: visszaállítás
209: mint a 86, csak Gellérttől Műegyetem rakpart - Infopark vonalon, esetleg Kopaszi gátig
Most ennyi jutott eszembe.
(* ez kifejezetten az én tetvezetem :D)
M1:Hűvösvölgy-Széll Kálmán-Várkert bazár-Vigadó tér-mostani rész -marcheggi híd
M2-Érd-Nagytétény-Budafok-Kelenföldi pu.-Bah csomópont-mostani rész-Csömör,Gödöllő,Rákoskeresztúr
M3:Káposztásmegyer-mostani rész-Liszt Ferenc Airport II.
M4:Törökbálint-Budaörs-mostani rész-Bosnyák tér-Újpalota Fő tér
M5:Szentendre-H5-ös hév Filatorigátig-Flórián tér-Amfiteátrum,Kolosy tér,Margit sziget,Nyugati,Oktogon,Klauzál tér,Kálvn tér,Boráros tér-Csepel,Ráckeve
M1: semmi
M2: Déli pályaudvar - Gödöllő, Csömőr
M3: Káposztásmegyer - Ferihegy repülőtér
M4: Budaörs - Bosnyák tér
M5: Csepel: Szentender, Békásmegyer
M6: Cinege utca - Felcsút - Paks
M1: talán annyi, hogy a Mexikói útról közvetlen aluljárókapcsolat lenne a Hungária körúti villamosmegállóig.
M2: Déli pu. - Örs Vezér tere (HÉV-et behozni a Stadionokig)
M3: Káposztásmegyer, Megyeri út - Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
M4: Budaörsi lakótelep - Újpalota, Pólus Center (itt nem ártana egy buszpályaudvar a Gödöllő, Hatvan, Aszód felől érkező Volánbuszoknak, hogy ne kelljen a Stadionokig araszolni a reggeli csúcsban. Metróval meg 10-15 perc lenne a Keleti, Blaha Lujza tér)
M5: irreális még
Hévek:
H7-es: továbbvinni a Csepeli Temetőig és behozni az Astoriáig (ezáltal nem kellene tömegesen átutazni a Corvin-negyedig a 3-as metróig, hogy a belvárosig jussanak).
H6-os: Nem tudom itt mi lenne jó: elvinni a Nagyvárad térig, vagy földalatt a Müpa, Boráros térig menne és onnan tovább esetleg a Fővám térig. Vagy a másik, hogy ne a Boráros térre zúduljon az egész déli agglomerációs utasközönség Népliget felé vinni a vonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!