A v43 villanymozdonyon, miért két féle áramszedő van?
Sok v 43-ason olyan van amilyen a v63 ,traxx,tauruson van,viszont van olyan szili amin olyan szedő van mint a régi villamosokon.
Sőt,már olyat is láttam,hogy egy v43 mozdonyon az egyik oldalán ilyen,a másik oldalán másmilyen van,de ez nagyon ritka.
V63 -on is láttam már olyan áramszedőt mint a régi villamosokon de az is nagyon ritka.
V43-ról kérdezem konkrétan.
Ez direkt van így? Számít ez valamit,hogy egyiken ilyen van másikon meg másmilyen van amelyiken meg vegyes?
Itt egy cikk a Szilikről, alapvetően a színezésről, de az áramszedőket is említik: [link]
Én is azt hittem, hogy a 2xxx sorozat kapott először félpantográfot, de itt azt írják, hogy sok ezres is kapott főjavításkor.
Néztem is képeket most oldalakon,van egy 366 szili amire fordítva rakták fel,azon egyébként az újabb fajta van csak fordítva felrakva.
Nincs az a veszély benne,hogy könnyebben letörhet ,hogy ennek a 366 -nak fordítva van fent?
Egyébként gyakori sajnos az áramszedő törések,valamielyik nap pont Rákos állomáson egy mozdonynak letörött a szedője,leszakította a felsővezetéket is és emiatt késtek a Békéscsabai,Miskoci vonalon a vonatok 60-120 perceket egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!