Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az Uber kiszorításának /...

Az Uber kiszorításának / kivonulásának mik voltak a lépései?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy voltak először a tüntetések, addig megvan.

Utána milyen lépéseket tett a kormány, hogy visszavonuljon az Uber?

Rengeteg cikk van róla a neten, nem szeretném az összeset végignyálazni.

Tudja ezt valaki fejből? :)

2017. máj. 2. 12:38
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

Csak az ostoba tüntető taxisok jutnak erről az emberek eszébe. Egy értelmes taxitársaság volt ahol azt mondták hogy nem tüntetnek hanem helyette őket is lehet Uberrel rendelni.

A kormány a taxisok tüntetés címén elkövetett szabálysértéseit nem büntetésekkel hanem azzal jutalmazta hogy elkezdte keresni az okokat hogy milyen ürüggyel lehetne az Ubert ellehetetleníteni.

Aztán egyre jobban elfajultak a dolgok. Még több tüntetés és a legbunkóbb taxisok megvertek egy Uber sofőrt.

Voltak az Uber mellett és ellen is hangok a sajtóban és az interneten. A Taxisok arra hivatkoztak hogy az Uberesek nem adóznak és a becsületes taxisok (van olyan?) álla felkopik majd. Az Uber párti ellentáborban is hasonlóan ostobán reagáltak arra hivatkozva hogy az Uber egy innováció (nem innováció mert már volt előtte is hasonló közösségi fuvarozás).

Végül a kormány kitiltotta az Ubert főleg azzal hogy a cég és a sofőrei nem adóznak. Az Uber erre úgy reagált hogy a cég adózik de a sofőröknek a saját bevételük után maguknak kell ezt megoldani. Olyanra is hivatkozott a kormány a taxisok után hogy az Uber sofőrei nem felelnek meg az üzletszerű személyszállítás szabályainak (akkor mi van az oscar telekocsival?) Az Uber feladta és eltakarodott. Próbáltam pártatlanul írni.

Komment lájk subscribe. Akinek nem tetszett lehet dislikeolni.

2017. máj. 2. 16:10
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Az Oscar meg az Uber között nagy különbség van. Előbbinél nem jöhet ki pluszban az utazás, vagyis csak üzemanyagköltséget kérhet a sofőr, fuvardíjat nem.
2017. máj. 2. 20:10
 3/4 anonim ***** válasza:
Köszönöm az érvedet előző és helytálló és ezt én is tudtam. De ha ketté választjuk a dolgot és eltekintünk a pénzügyi részétől (amúgy vannak akik azt is bevételnek veszik ha valaki beszáll az üzemeltetési költségekbe) akkor mind a kettő idegen személyek szállítása. Idegen személyeké akikért felelősséggel tartozunk. Nem mintha a járműben ülő saját családtagjainkért vagy barátainkért nem tartoznánk felelősséggel. De nem azért vetettem fel mintha oscar ellenes lennék mert amúgy hasznos a járműmegosztás. Csak próbálom kettős mérce nélkül nézni a dolgokat - hogy milyen sikerrel az már más kérdés.
2017. máj. 3. 16:41
 4/4 anonim ***** válasza:
75%

Annyival egészíteném ki az 1-est, hogy az egész mizéria abból indult, hogy az Uber egy rakás vonatkozó jogszabálynak nem felelt meg alapból sem, amivel piaci előnyre tett szert. Személyszállítási tv, taxirendelet stb stb. és ezen felül voltak az adózási problémák.

Az Uber botránynál erőre kaptak az ellenőrző szervek és megpróbálták szanálni az Ubereseket, ami valahol jó. ugyanígy szanálniuk kellene már 25 éve a normál taxisokat is.. :)

2017. máj. 3. 20:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!