Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért hagyja egyes villamosvez...

Miért hagyja egyes villamosvezető, hogy az utas nyissa ki az ajtót?

Figyelt kérdés

Debrecenben a villamosokon van ugyan ajtónyitó gomb az ajtókon nem csak a caf-on hanem a kcsv-n is de nem szokás ( nem is volt) ,hogy az utas nyissa az ajtót a gombbal,ugyanis mindig sok utas van és ezért a gyorsabb le-felszállás miatt a vezető mindig az összes ajtót nyitja,zárja,ő kezeli.

Viszont van néhány olyan vezető (kevés) akik késő este mikor megáll a villamos a megállóba,nem és nem nyitná ki az ajtót. Azt várja,hogy az utas nyissa ki. Oké én nem vacakoltam,kinyitottam de volt olyan utas aki nem tudta,hogy miért nem nyílik az ajtó. Odament a villamosvezetőhöz és kérdezte,hogy miért nem nyitja ki,erre azt felelte,hogy ott van az a zöld világító gomb,nyomja meg. Na ekkor értette meg az utas,hogy mi van.

Egy fél év után ma találkoztam újra olyan vezetővel,hogy nem nyitotta ki,hanem az utasoknak kellett.

Mellettem beszélgetett két férfi és ők mondták,hogy van pár vezető aki nem nyitja ki. Hanem nyissák ki az utasok.

Az a kérdésem,hogy vajon miért van ez?

Lehet,hogy annak a néhány villamosvezetőnek ki van adva utasításba,hogy este ne ők kezeljék az ajtót hanem az utasok?

Ha igen,akkor lehet egy idő múlva az összes vezetőnek kiadják,hogy ne ők kezeljék az ajtót hanem az utasok?

Buszon jobban szokás ez de a villamoson nem megszokott mivel mindig minden ajtót kinyitnak és a vezető kezeli.

Elképzelhető,hogy egyszer eljön az, hogy a villamoson nem a vezér,hanem utasok fogják nyitni az ajtót mindig és lehet már most szokatják az utasokat arra,hogy tanulják meg kezelni az ajtót?

Aki ért a dkv-hoz várom a válaszokat.

2017. ápr. 16. 21:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez leginkább télen van így, ha nincs felszálló és leszálló is kevés, akkor nem hűti feleslegesen a villamost, több meleg marad bent abból az alapból csekély fűtésből.
2017. ápr. 16. 21:44
 2/10 A kérdező kommentje:

Hát itt Debrecenben inkább a télhez van közelebb az időjárás mint a nyárhoz.

Mos is olyan hideg szél fúj,10.fok sincs.

2017. ápr. 16. 21:54
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Más városokban (pl. Budapest, Szeged) ez már bevett szokás, csak a DKV nem hajlandó valamiért bevezetni, de van néhány renitens (gondolkodó) sofőr, aki önkényesen alkalmazza kis forgalmú időszakokban ennek ellenére.
2017. ápr. 17. 09:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem a DKV-val van itt a baj legfőképpen. Hanem az utasokkal. Hány év nem volt elég arra hogy az emberek megtanulják az első ajtós rendszert? Reflexből azt hiszik hogy a sofőr ki akar velük tolni, pedig utasításban kapják ezt. Hiába van reklámozva is a rendszer, tök felesleges​ mert az embereket nem erdekli, csak az hogy miért nem szállhat fel a második ajtón ... Ezek után nem kell csodálkozni ha a villamoson se tudnak egy gombot megnyomni...
2017. ápr. 17. 09:16
 5/10 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%
Hát elég sötét emberek lehetnek Debrecenben a leírásod alapján, ha már egy gomb megnyomása is ekkora törést okoz a kis életükben... :D
2017. ápr. 17. 19:28
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A köztudottan minimális forgalmú pesti 4-6-oson az ég világon senkinek nem okoz gondot azt a gombot megnyomni. Sőt a végállomáson, vagy hosszabb piros lámpánál az ajtó becsukódik, és a következőnek ismét ki kell nyitni a legnagyobb csúcsban is. Nem igazán értem hogy ez Debrecenben miért okoz problémát. Ha meg elsőajtózás van akkor meg tessék előremenni és ott felszállni.
2017. ápr. 17. 22:00
 7/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Én ezt megértettem, de a Debreceniek többsége nem :D
2017. ápr. 17. 22:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Lehet túl kicsi/nagy az ajtónyitó gomb. :D

Nálunk minden busz, hév, vonat ajtaja, ajtónyitóval működik és automatikusan záródik. Lehet egyes utasok szidnák a vezért, mert azt hinné az orra előtt csukta be az ajtót és szándékosan áll még pár percet a megállóban.

Kell egy telefonos app az ajtónyitáshoz és hamar megtanulnák az emberek. :D:D

2017. ápr. 18. 19:12
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
nagyon remélem hogy be fogják vezetni állandóra, elég béna így, nem feleslegesen rakták fel azokat a gombokat a gyárban
2017. ápr. 18. 21:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Miskolcon is szokták így csinálni. Nagyon hasznos, amikor fúj a szél és hideg van, hiszen nem jön be a hideg, ha 4-5 másodpercre nyitás után még vissza is záródik. Villamosvezetőtől függ, hogy nyitja az ajtókat, de emiatt még senki nem maradt a megállóban. (Azt viszont nagyon nem értem, hogy miért kell akkor is nyomkodni a gombot, amikor látják, hogy van leszálló utas és úgyis ki fog nyílni az ajtó... Na de ez már csak az én egyéni szoc. problémám!) :)
2017. ápr. 19. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!