Miért hagyja egyes villamosvezető, hogy az utas nyissa ki az ajtót?
Debrecenben a villamosokon van ugyan ajtónyitó gomb az ajtókon nem csak a caf-on hanem a kcsv-n is de nem szokás ( nem is volt) ,hogy az utas nyissa az ajtót a gombbal,ugyanis mindig sok utas van és ezért a gyorsabb le-felszállás miatt a vezető mindig az összes ajtót nyitja,zárja,ő kezeli.
Viszont van néhány olyan vezető (kevés) akik késő este mikor megáll a villamos a megállóba,nem és nem nyitná ki az ajtót. Azt várja,hogy az utas nyissa ki. Oké én nem vacakoltam,kinyitottam de volt olyan utas aki nem tudta,hogy miért nem nyílik az ajtó. Odament a villamosvezetőhöz és kérdezte,hogy miért nem nyitja ki,erre azt felelte,hogy ott van az a zöld világító gomb,nyomja meg. Na ekkor értette meg az utas,hogy mi van.
Egy fél év után ma találkoztam újra olyan vezetővel,hogy nem nyitotta ki,hanem az utasoknak kellett.
Mellettem beszélgetett két férfi és ők mondták,hogy van pár vezető aki nem nyitja ki. Hanem nyissák ki az utasok.
Az a kérdésem,hogy vajon miért van ez?
Lehet,hogy annak a néhány villamosvezetőnek ki van adva utasításba,hogy este ne ők kezeljék az ajtót hanem az utasok?
Ha igen,akkor lehet egy idő múlva az összes vezetőnek kiadják,hogy ne ők kezeljék az ajtót hanem az utasok?
Buszon jobban szokás ez de a villamoson nem megszokott mivel mindig minden ajtót kinyitnak és a vezető kezeli.
Elképzelhető,hogy egyszer eljön az, hogy a villamoson nem a vezér,hanem utasok fogják nyitni az ajtót mindig és lehet már most szokatják az utasokat arra,hogy tanulják meg kezelni az ajtót?
Aki ért a dkv-hoz várom a válaszokat.
Hát itt Debrecenben inkább a télhez van közelebb az időjárás mint a nyárhoz.
Mos is olyan hideg szél fúj,10.fok sincs.
Lehet túl kicsi/nagy az ajtónyitó gomb. :D
Nálunk minden busz, hév, vonat ajtaja, ajtónyitóval működik és automatikusan záródik. Lehet egyes utasok szidnák a vezért, mert azt hinné az orra előtt csukta be az ajtót és szándékosan áll még pár percet a megállóban.
Kell egy telefonos app az ajtónyitáshoz és hamar megtanulnák az emberek. :D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!