[MÁV] Mit kell tudni a vontatómotorokról, szinkron, aszinkron motorokról, szellőzőmotorokról, generátorról stb egy villamos járműszerelőnek?
V43 esetében a monomotoros/csőtengelyes hajtás,( Jacquemin-hajtás), ami érdekessé teszi az egészet, ha rákeresel ezekre a címszavakra, amiket leírtam, mindent megtudhatsz, bár a szerelés részében nem vagyok járatos. Ha elhelyezkedsz adott vontatási telepen, akkor az elején lesz betanuló időszak, amikor csak " idősebb " villanyszerelő mellett/felügyeletével végezhetsz munkát, fokozatos önállósodás mellett.
V63 egy egyszerü, vegyesgerjesztésü,( külső-soros) egyenáramu motor, ahol a fogaskerekes/fogaskoszorus hajtás, és a marokcsapágyas részek érdekesek. Ennél a tipusnál a tirisztoros gerjesztésszabályozás a lelke az egésznek.
A gyakorlatban úgyis hamar megismered majd ezeket a dolgokat, aztán kiderül, mennyire nyerte el a tetszésed. Szinte minden műhelyben jó volt a csapat, ahol tanulóként megfordultam. Ha látják, hogy érdeklődő a hozzáállásod, segiteni fognak majd.
Mit kell tudni egy villamos járműszerelőnek a motorokról?
Gyakorlatilag mindent, b/szki, mégis mit gondoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!