Kecskeméten a helyi buszbérletet tényleg lehet használni távolsági buszon is, ha még városon belül leszállsz a buszról?
Tehát tegyük fel, hogy a ladánybenei körforgalomnál lévő buszmegállóhoz akarok menni. Ott a helyi 10-es meg a távolsági buszok némelyike áll meg. Nekem van helyi, összvonalas bérletem. Felszállhatok vele egy pl Ladánybenére vagy Lajosmizsére tartó távolsági buszra, ha azt mondom a sofőrnek, hogy még Kecskeméten belül leszállok?
Csak mert én eddig azt hittem, hogy nem, de ma mondta egy ismerősöm röhögve, hogy persze, hogy de. Használható a kecsói helyi bérlet a távolsági buszokon, ha még városon belül leszállsz.
Azt nem tudom, de itt Fehérváron a helyi bérlettel utazhatsz a helyközi járatok helyi szakaszain is. Emlékeim szerint ugyanígy volt Komáromban is.
Feltételezem, hogy Kecskeméten sincs ez másképp.
A 235-236. oldalon felsorolt járatokon igen, a többin nem.
Tévedés: A távolsági meg a helyközi nem ugyanaz! Régen még elég jól összemosódott, bár a vonalszám azért megkülönböztette.
De most már elég élesen elválik. Más a járatszámozás, meg a távolságira gyakran pótjegy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!