Meddig lesznek még sima bőr űléses bhv kocsik?
Vannak azok a sima bhv kocsik,nem piros csíkos posta bhv-ra gondolok hanem arra a hagyományos bőrűléses bhv kocsikra,amiknek a két végén 1-1 ajtó van de középen is van csak ott 2-2 ajtó.
Ilyen Debrecenbe is jó néhány van állomásítva meg van a vezérlőkocsijaiból is és a Debrecen-Mátészalka-Fehérgyarmat és a Debrecen-Füzesabony vonalon járnak.
Szeretek rajtuk utazni,az új kocsik mellett jó ,hogy van ilyen is még. Van emellett még olyan kocsi amit szeretek,pl a felújított kék párnás fülkés kocsik,de ezek is a kedvenceim közzé tartoznak.
Azt olvastam,hogy ezek a bhv kocsik folyamatosan újúlnak meg.
Kérdésem :
Meddig fognak még ilyen bhv-k közlekedni?
Mert sajnálnám,ha leselejteznék őket.
Akkor legyen műbőr űléses,mindegy m így hívjuk.
Aki ért a.vonatokhoz,vasúthoz érti melyik vasúti kocsira gondolok.
De a kérdés még mindig ugyanaz,hogy meddig közlekednek még ilyenek?
Mert jó lenne,ha még járnának sokáig.
Nem, igazából nem lenne jó, ha sokáig közlekednének még. Legalább 45 éves a mai elvárásoknak nem megfelelő kocsik, ötvenes évek végi műszaki színvonalán. Oké, aláírom megvan a maguk lepukkant hangulata, kényelmes tud lenni a műbőr ülés, ha nem ragadsz bele.
Hogy meddig maradnak? Azt most szerintem még senki nem tudja konkrétan megmondani neked. Budapest környékéről egészen jól kikoptak már a motorvonat beszerzések miatt. A közeljövőben érkeznek majd emeletes motorvonatok, ha minden igaz folyamatban a tenderük. Akkor majd gondolom biztos lesz variálás a személykocsikkal..
Egyébként, annyiból igazat adok, hogyha választanom kéne inkább klasszik Bhv mint a 'posta' variáns a kényelmetlen székekkel telezsúfulva..
(Minden nap jó 90 kilométert utazok Flirt motorvonattal, most is éppen azon ülök. Korábban klasszik Bhv járt erre is.)
Már elkezdőttek a Posta bhv-k átállomásosítása Debrecenhez,
a multkor csak néztem ,hogya füzesabonyi személyben a végén 1 posta BHV kocsi volt és honállomásként Debrecen volt írva.
Az még nem elkezdődés hanem csak kapott Debrecen vagy hármat.
A.posta bhv-k kellenek.a Budapest-Cegléd-Szolnok ill. Budapest-Újszász-Szolnok vonalra az elővárosi forgalmat kiszolgállni.
Egy füzesabonyi és mátészalkai személyre jók most ezek a sima bhv-k.
Különben meg olyan kényelmetlen a posta,egymás hegyén hátán vannak az űlések,nem lehet kényelmesen kinyujtani a lábunkat. Van aki meg azt szereti mert nagyon világos van este benne,én a simát szeretem jobban.
Nade majd meglátjuk mi.lesz,lehet lecserélik őket postára,lehet nem...
Nem tudja még maga a máv sem ,hogy mit is szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!