Emiatt ugye feljelenthetem a semmirevaló BKK-ellenőrt?
Kaptam egy fizetési felszólítást egy olyan járatról, amin nem is utaztam. A furcsa viszont az, hogy a levél a nagyszüleim címére jött, ahová én nem vagyok, és nem is voltam sose bejelentkezve, valamint életvitelszerűen sem élek ott. Ez azt mutatja számomra, hogy valaki (vannak tippjeim) az én nevem és az ő címüket adta meg, amikor lebukott. Ez viszont azt jelenti, hogy a hanyag ellenőr nem kérte el sem az illető személyijét, sem pedig a lakcímkártyáját, hiszen akkor nem küldhették volna ki nekik a felszólítást.
Kérdés 2: ugye a buszok be vannak kamerázva, és a 12.18-i felvételek még elérhetőek?
Ácsi! Itt nem a BKK ellenőre hibázott, hanem az, aki nem igazolta magát neki. Innentől kezdve az ellenőr vagy rendőrt, közterest hív (amit viszont vagy megvár az utas, vagy nem), vagy pedig bemondásra írja fel az adatokat. Ennyi a lehetősége. Ettől lenne semmirevaló? Állítsál magadon...
A buszok jó része be van kamerázva, de adatvédelmi okokból csak néhány napig tárolják a felvételeket, ha nem merült fel olyan ok, ami miatt azokat meg kellene őrizni.
Már írtam nekik e-mailt, hétfőn személyesen is bemegyek a hetedik kerületi irodába.
Szinte biztos vagyok benne, hogy a saját testvérem, vagy az egyik unokatestvérem volt, csak inkább rám akarták kenni a dolgot, és bizonyára úgy gondolták, hogy a nagyszüleinknek van elég pénze, majd ők úgyis kifizetik helyettem.
2# Ne mondjad már ketteske, hogy ez így korrekt!
Bemondás alapján, akkor bárki, bármilyen címet, nevet megadhat? ( személyi igazolvány szám nélkül? Mert gondolom azt az ismerőse nem tudta!) Ez így nem helyes!
A kérdezőnek! Nagyon helyesen jártál el!
Pontozzák le a kettest, de attól még igaz, hogy a BKK ellenőre nem hivatalos személy, emiatt neki bárki - bármilyen címet bemondhat.
A közteresnek már kötekes vagy igazolni magad (emiatt is járnak ellenőrökkel).
#8 Nem tudom biztosra, ki volt, de természetesen a visszaélő ellen is feljelentést teszek.
Csakhogy ez az egész nem történhetett volna meg egy dolgát normálisan végző ellenőr esetén. Nem hagyom megtorlatlanul a bosszúságokat, se azt, hogy később esetleg mások is szívjanak ilyen kóklerek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!