Egy cég alkalmazottjaként jár az utazási költségtérités? (tömegközlekedéssel járok) A munkahelyem elég messze esik az lakhelyemtől.
Röpke 35kilóméterre lakom a munkahelyemtől.
Taksonyi vagyok és a XIII.kerületbe dolgozom
Helyi közlekedés is fizethető, akár 100 %-ban is, a cég el tudja számolni.
De nem kötelező.
Nagyon kevés cég van, ami ténylegesen fizeti.
Csak a helyközi közlekedés fizetése (86 %) kötelező.
6-oska, mert itt jóval több ember tapasztalatait ismerheti meg...
Kérdező, a munkaltatod kötelezően meg kell térítse a bérleted 86 százalékát. Persze van ahol tesznek rá, onnan lehetőleg el kell jönni olyan helyre, ahol betartják a törvényeket.
Autós utazáshoz csak akkor jár költségtérítés, ha tömegközlekedéssel irreálisan hosszú volna bejárni.
Köszönöm a válaszokat!
3 honapja követelem hogy valamilyen módon járuljanak hozzá a beutazásomhoz csak nemvoltam benne biztos hogy jogos e a követelésem. Tegnap ismét felhoztam a főnökbek a témát, és zene füleimnek hozzájárulnak a bérletemhez. (Persze nem mondta hogy mennyivel)
Ha adják, akkor feltehetőleg a 86 %-ot fogják adni. Ennyi a minimum. (Többet meg nemigen fognak adni, ha eddig semennyit nem akartak.)
Munka törvénykönyve:
3. § (1) A munkáltató megtéríti a munkavállaló munkába járását szolgáló teljes árú, valamint a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló kormányrendelet szerinti utazási kedvezménnyel megváltott, illetve az üzletpolitikai kedvezménnyel csökkentett árú bérlet vagy menetjegy árának (2)-(3) bekezdésben foglalt mértékét, amennyiben a munkavállaló
a) belföldi vagy határon átmenő országos közforgalmú vasút 2. kocsiosztályán,
b) menetrend szerinti országos, regionális és elővárosi autóbuszjáraton,
c) elővárosi vasúton (HÉV-en),
d) menetrend szerint közlekedő hajón, kompon, vagy réven
utazik a munkavégzés helyére.
(2) A munkáltató által fizetett napi munkába járással kapcsolatos költségtérítés a bérlettel vagy menetjeggyel való elszámolás ellenében azok árának legalább 86%-a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!