Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Milyen jegyeket kell vennem...

Milyen jegyeket kell vennem (MÁV)?

Figyelt kérdés
Barátnőmmel x helyről y-ba el szeretnénk jutni IC vonattal, nekem van egy hónapos diákbérletem, Neki semmi, viszont az állomáson nekem kellesz megvennem a jegyeket, és eléggé szorongó ember vagyok, szóval nem szeretnék sokat kérdezni a jegypénztárnál, mert több mint valószínű, hogy kellemetlen helyzetbe hoznám magam. Nem sokat járok IC-vel, szóval ötletem sincs, hogy hely/pótjegyet kell-e vennem magamnak vagy esetleg mindkettőt?

2017. jan. 3. 21:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Bemondod mikor, melyik vonattal akarsz utazni és hogy ketten utaznatok, egyik bérletes, másik nem. Ennyi. A többi a pénztáros dolga.
2017. jan. 3. 21:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A diákbérlethez IC-pótjegy kell! Neki meg jegy kell, hogy milyen, azt nem tudom, de IC-pótjegy neki is kell!
2017. jan. 3. 22:13
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm ^-^
2017. jan. 4. 08:57
 4/6 anonim ***** válasza:
Ugye a bérleted arra az útvonalra szól, amelyiken az IC-vel utaznál?
2017. jan. 5. 19:25
 5/6 anonim ***** válasza:

"nekem kellesz megvennem a jegyeket"

Azért magyarul megtanulhatnál...

2017. jan. 7. 10:55
 6/6 A kérdező kommentje:

#4: Igen, arra, de már letudtam. ^^

#5: Azért lehetnél kevésbé nyomorult. O.o A városomban mindenki használja (sőt még a kelletleszt is), tudom, hogy nem helyes, mert meg lettem rá tanítva, de tekintve, hogy olyan környezetben nőttem fel, ahol ezt használják (még hivatalos iratokon is), figyelmen kívül hagyom, valamint a nap azon részének a felét, amit ébren töltök, angolul folytatott beszélgetésekkel töltöm, szóval (szerintem) megérthető, hogy pár szabályt nem veszek figyelembe. :)

Bántotta anyukádat ez a szó? Nem?

Kérdésre válaszoltál? Nem?

Akkor miért is írtál nekem? :*

2017. jan. 8. 01:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!