Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Volánnál ez mennyire kínos?

Volánnál ez mennyire kínos?

Figyelt kérdés
Kaposvár-Budapest távlatról van szó,kollégista vagyok,de elég gyakran járok mosdóba. Mennyire szokás megkérni a vezetőt hogy álljon meg? Nem azt mondom,volt már hogy kibírtam,de sokszor tényleg már nagyon kellett.. szóval a busz vezetőnek nem kötelessége megállni ugye? Mert ez így elég rossz,heti 2x utazom és értitek a problémám...(a vonat nem jöhet szóba mert elég drága,hogy a bérlet mellé még az ic hely és pótjegyet is vegyem meg...)

2017. jan. 3. 13:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
Keress fel egy orvost.
2017. jan. 3. 13:38
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

sofőrfüggő..ezt a problemát az tolerálja, akinek valamihasonló gondja van..

én például a fűtött buszon rosszulleszek.. szóltam a sofőrnek, hogy legyenszíves megállni, mert hánynom kell..menjen tovább, a többit megoldom..megállt, én meg leszálltam okádni.

a brunyálás az más tészta...de ha megáll, nem ér rá megvárni..(szerintem)

Amúgy buszvezetőnek nem kötelessége megállni. Javaslom olvasd el a Volán utazási feltételeit.

Nem ellened vannak, hanem a többi utas érdekében...meg még néhány ütős érv..

nincs jobb ötletem.

2017. jan. 3. 13:43
 3/13 10 deka farhát ***** válasza:
100%
Mi lenne, ha mondjuk indulás előtt negyed órával elmennél wc-re még a buszállomáson, hogy ne legyen baj? Azért ahogy nézem a menetrendet, 160-180 perces menetidőt így ki kellene bírni. Esetleg ha tudod, hogy aznap utazol, igyál kevesebbet. Az szokott segíteni. A szájszárazság és a szomj még mindig jobban elviselhető, mint egy "baleset"...
2017. jan. 3. 13:57
 4/13 anonim ***** válasza:
87%

Alapvetoen szerintem nem egeszseges, ha nem birsz ki ennyit kis odafigyelessel, ugyhogy ha tenyleg ez a helyzet a sajat erdekedben jobb, ha elmesz dokihoz. Amugy persze ertheto a dolog, de erre csak a vonatozas lenne megoldas, mas nem.

De gondolj bele, egy buszon 50-en utaznak, ha mindenki megallitana a buszt, amikor rajon a szukseg soha nem erne celba.

Amugy a tenyleg hosszu vonalaknak mindig van olyan megalloja, ahol van WC es tobb idot eltolt a busz.

2017. jan. 3. 14:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Megértem a problémádat, de a busz vezetőjétől függ,hogy ő mennyre toleráns veled.

Szabály szerint csak kijelölt megállóhelyen állhat meg, ergo, ha megállón kívül megáll, mert veled jóindulatú, szabályt szeg...

Úgy gondolom a problémád pszichés eredetű szorongás, félsz, rettegsz attól, hogy mi lesz, ha nem bírod tovább, és ez a szorongás gerjeszti a problémát, egyébként gond nélkül kibírnád az utazást.

Legjobb megoldás a vonat, még akkor is, ha drágának találod - nem ér meg annyit, hogy szorongás nélkül utazhatsz?

Nem kötelező IC-vel utazni, ha annyira nagy gond a pótjegy ára, igaz valamit-valamiért, az olcsóbb utazásért cserébe hosszabb lesz a menetidő, esetleg kevésbé komfortos lesz az utazás, az útitársak sem főleg diplomások lesznek ( de van IC plusz költségért)

2017. jan. 3. 14:11
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Sok sofőr megáll, ha szépen kéred, és pont nincs késésben, vagy nem bal lábbal kelt fel aznap. De egy idő után megismernek majd a sofőrök, és a tökük kilesz veled. Sőt, nem is a sofőrökkel tolsz ki, hanem a többi 50 utassal, hogy miattad áll meg a busz 5 percre. Illetve van még egy komoly probléma: ha megáll, akkor mindenkinek eszébe jut, hogy fúú, nekem is kell pisilni, de csomóan hamar kiszállnának, hogy rágyújtsanak, meg hasonló dolgok. Ebből pedig egy nagy fejetlenség lenne.
2017. jan. 3. 15:04
 7/13 anonim ***** válasza:
76%
Vonattal nem tudsz bejárni? ott nem lenne ilyen probléma. Tudom nem erre vonatkozott a kérdés, de csak ötlet.
2017. jan. 3. 15:50
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Most nem piszkálásként, de moziban hogy oldod meg? Ott is végig kell ülni 130-140 percet (függően a film hosszától és a reklámok hosszától a film előtt).

Én tudom magamról hogy sokszor járok wc-re, ezért nem is utazok busszal hosszú távon, bár volt már másfél órás buszozásom, és autót is vezettem már 2 órán át megállás nélkül.

Ha moziba megyek én mindig azt csinálom hogy kibírjam hogy előtte 1 órával elmegyek pisilni majd film előtt 5 perccel újra. És akkor keveset iszom, film előtt is, film közben meg pár korty vizet néha. Így nincs gond.

Javaslom indulás előtt egy vagy másfél órával pisilj, és indulás előtt egy 10 perccel megint. Keveset igyál előtte, buszon meg csak kortyolgass maximum. Ja és utazás közben se a pisilésen járjon az agyad mert ha ráfeszülsz, rosszabb lesz. Bámuld az utat, telefonozz, foglald el magad.

Ha meg semmilyen megoldás nem segít, marad a vonat.

2017. jan. 3. 16:42
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Oszd fel több szakaszra az utat. Elmész egy köztes városig, ott menetrendtől függően elvagy egy darabig, aztán továbbutazol. Lassú de olcsóbb. Feltéve hogy nem ülsz be sörözni :)
2017. jan. 3. 18:28
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igazatok van mert valószínűleg pszichés,átlag nap kibírok ennyit csak valamiért rástresszelek az útra...tényleg köszönöm a válaszokat!
2017. jan. 3. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!