Siófok-Nagykanizsa közti vonatpótlók átszámlása hogy zajlik? Többi lent.
Valószínű tavasszal lesz egy utam Kanizsára, egyedül. Viszont ahogy elnéztem Elvirán, még nyárra is pótlóbuszok vannak kiírva.. a bibi ott van, hogy még sosem utaztam átszállással, így félek, hogy rossz helyen szállok föl, eltévedek stb.
Meg tudná valaki mondani hogy egy ilyen átszállás hogy zajlik? Elég kevés (6-8 perc?) Időt láttam az átszállásra, és ennyi az én szerencsétlenségem mellé kevés, hogy végigfussam a jegyirodát információért, szóval ez a a lehetőség kilőve. Kit tudok megkérdezni, stb. A pótlóbuszok hol állnak? Kell külön futnom a városban hogy elérjem, vagy a vasútállomás közelében vannak esetleg?
(Ezt azért kérdezem főleg, mert Siófokon egymás mellett vanlehetnék a vasút meg a buszpályaudvar, másutt meg máshogy.. )
Válaszokat köszönöm:)
Nézd meg előre a hirdetményt, hogy melyik pótlóbuszra kell szállnod, mivel adott időpontban több, különböző viszonylatban közlekedő busz is állhat az állomas előtt.
A buszokig kövesd a tömeget, majd a buszoknál kérdezd meg a buszsofőrtől vagy a kalauztól, hogy ez a busz pótolja-e a kanizsai gyorsvonatot.
Szia!
Én vezetem az egyik ilyen, általad említett vonatpótló buszt.
A vonat Szántód-Kőröshegyig közlekedik. Ott át kell szállnod egy autóbuszra. Az autóbusz Balatonszentgyörgy vasútállomásig közlekedik. Ott leszállsz, és újra visszaülsz a vonatra.
Az átszállás menete úgy történik, hogy mikor beér a vonat az állomásra, akkor a kalauz meggyőződik róla, hogy mindenki leszállt-e a vonatról. Közben az utasok az aluljárón keresztül elhagyják az állomást, ami előtt már ott várakoznak az autóbuszok. Neked csak annyi a dolgod, hogy felszállj az egyikre. Napszaktól függően kettő-hat busz indul Balatonszentgyörgy irányába. Lemaradni nem tudsz róla, mert a kalauz megy a sor végén, és Ő száll fel utolsóként a buszra. A vasúti forgalmista ezután ad engedélyt arra, hogy a buszok elindulhatnak.
Útközben vagy a sofőr, vagy a kalauz bemondja a következő megálló nevét. Neked a végállomásig, azaz Balatonszentgyörgyig kell majd utaznod.
A vasutasok, és a buszvezetők segítenek, ha esetleg még kérdésed lesz majd.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
A vonat menetidőt és költségvetést tekintve is jobbnak tűnik, és a busznál is van átszállás, nem is kicsi kerülővel.(Kaposvár, Pest, Keszthely..)
Az online menetrendben kiírt vágányszámban bízhatok, mikor felszállok a vonatra Balatonszentgyörgyön, vagy biztosabb ha megkérdezem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!