Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hazajutás dec 24-én a munkahel...

Hazajutás dec 24-én a munkahelyről-köteles -e a munkáltató figyelembe venni a közlekedési változásokat? Nincs éjszakai járat és minden leáll legkésőbb 16kor.

Figyelt kérdés

Ugye dec 24-én 16hkor leáll minden nappali járat és éjszakai járatok maradnak-már ahol vannak.

Pl egy külvárosi részben simán lehet hogy semmi sincs.

Kérdésem: köteles-e a munkáltató figyelembe venni hogy 16h után a dolgozók hogyan jutnak haza? Lévén nem épp az a hely ahol kocsival járnak a melósok, 90%-ban busszal.

Annyit kértünk a főnöktől hogy 17h-ig tartana a műszak de most az egyszer az évben engedjen már el 15.30kor hogy legyen mivel hazamenni.

Azt a szaros másfél órát meg ledolgozzuk máskor vagy vonja le. Azt már álmodni se merjük hogy esetleg uram bocsá ajándékba adja azt a szaros másfél órát egyszer egy évben. A minimálbér mellé ez nem fér bele, meg a cég biztos csődbe is menne ilyen elképesztő volumenű adakozás mellett…

Nem lehet. Semmit se lehet. Se később ledolgozni se levonni. A munkanap 17h-ig tart egy perccel se előbb nem lehet elmenni. De egy perccel se. Hogy képzeljük. Hát ez egy munkahely!

Hogy megyünk haza? Hát ahogy akarunk. Busz nincs, éjszakai járat errefelé nincs. Hát az már nem a cég dolga.

Ilyen esetben nem köteles a munkáltató figyelembe venni hogy jutunk haza?

Eleve mit keresünk itt dec 24 szombaton? Mikor az nem is munkanapunk.

2016. dec. 24. 10:14
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

",meg félti a kis alamizsnáját"

Hát igen, ha valakit a szr kis fizetése választ el attól hogy utcán élő koldus legyen akkor tíz körömmel kapaszkodik abba a szar kis állásba is.

2016. dec. 24. 13:27
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Jólva, karácsony van, akárbe is fejezheted a vinnyogást. Tenn inem merzs semmit láthatóan, kifogás az van, józan paraszti ész nincs. Rajtad nem lehet segíteni.
2016. dec. 24. 13:31
 13/15 anonim ***** válasza:
Akkor menj ki külföldre mosogatni.Ott is szarba vesznek majd, de legalább több pénzért.
2016. dec. 24. 13:33
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem értem ,mert itt irogatsz,lebuktál..nem kellene neked most éppen dolgoznod 17 óráig? Vagy ilyen laza a meló ,hogy közben netezgetsz csetelgetsz? Mégis csak jó az a főnök,ha ezt tűri.
2016. dec. 24. 13:36
 15/15 anonim ***** válasza:
Elvileg nem koteles figyelembe venni, de ahol ekkora taho a fonokseg, hogy ilyenkor sem enged el korabban, annal en is azt csinalnam, amit az elottem levok irnak. Csoportosan osszefognank, felallnank es haza mennenk. Hidd el, ha nem 1-2 ember csinalja, hanem ennel joval tobb, azt nehezebb nekik potolni, bar nem tudom mit dolgoztok.
2016. dec. 24. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!