Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért engedett le az ellenőr...

Miért engedett le az ellenőr a metróba csupán egy vagyonőri igazolvánnyal?

Figyelt kérdés
Kollégám egyfolytába mondogatta, hogy ő mindennap így közlekedik, én hülyének néztem, és nem akartam kipróbálni, de annyira mondta hogy mégis kipróbáltam most reggel. Már elterveztem, hogy ha megállít, akkor bekamuzom, hogy a páromnál maradt a bérletem és elfelejtettem visszatenni, azért hittem hogy ott van. Látta, és meg is köszönte! De miért? Tudni illik mi vagyonőri gyakorló ruhában járunk haza, ő azt állítja, hogy azt hiszik hogy nekik dolgozunk. Viszont azért az ő ruháik más kicsit! Meglepődtem eléggé, és nem tudom hogy a vagyonőröknek jár-e akkor jogilag egy BKV-s juttatás, amiről én nem tudok, vagy esetleg ez mind ami történt most az ellenőrrel, szimpla jófejség volt tőle, mint amikor pl a mentős tiszteli vagy szívességet tesz a tűzoltónak, vagy fordítva. Valaki tudja az okát, hogy miért engedett át? Szimplán csak leszarja és felőle bármit mutathatok, csak ott áll? Jófej? Mindenki átengedne, vagy csak ő?

2016. dec. 18. 06:04
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

Lefelé pont leszarják, felfelé ha BKK-s ellenőr van, akkor fizetsz mint a katonatiszt!

:)

Tőlem se szoktak bérletet kérni amikor ritkán megyek egy kört metróval, pedig se cigány se nagydarab nem vagyok. Csak kihúzom magam, a szemébe nézek, és egyből nem a "Jegyeket, bérleteket!" mondat, hanem a "Jó napot kívánok!" jut az eszébe! :)

2016. dec. 18. 09:04
 2/5 anonim ***** válasza:
52%

Egyfolytába'? Na jó, próbálok túllépni ezen.

A metró bejáratánál ha magányosan áll az "ellenőr", akkor az nem is ellenőr, hanem egy biztonsági őr. Róla tudni kell, hogy 24 órás múszakokban dolgozik, folyamatosan lábon van, és naponta tízezernyi emberrel találkozik. Mindezt potom pénzért teszi. Ebbe gyorsan bele lehet fásulni. Ha te ezt kihasználva bármilyen trükkel jutsz be a metróba, akkor azt inkább szégyellned kellene, mert ez nem különb annál, mintha egy idős ember kezéből kikapnád a táskát és elszaladnál vele. Tanulság: a szabályokat nem azért kellene betartani, mert esély van a lebukásra, hanem mert becsületes vagy, és nem használod ki mások gyengeségeit.

2016. dec. 18. 09:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha annyi pénzért kellene egész nap ott állnom, idegenekkel konfrontálódnom és egy robot munkáját végeznem, akkor én is magasról szarnék bele.
2016. dec. 18. 12:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Nincs jogszabály szerinti ingyenes utazás a vagyonőröknek. Ez egyszerűen egy nem túl hatékony rendszer a bliccelés visszaszorítására. Magam is mentem már be rengetegszer úgy, hogy nem mutattam semmit a látványosan unatkozó biztonságiaknak. Nem érdekli őket.
2016. dec. 18. 13:19
 5/5 MrPifta ***** válasza:
Ahogy mondták, kb. pénztári blokkot is felmutathatsz
2017. jan. 4. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!