Mit hogyan, megbüntettek?
Ha ez egyszeri eset volt, nincs mit tenni, be kell fizetni a büntetést, mást nem igen tudsz csinálni.
Ha pedig rendszeresen előfordul, akkor bizony kénytelen vagy megvenni a bérletet arra a plusz 5 km-es távolságra, vagy pedig leszállsz ott, ahová a bérleted szól, és lesétálod azt a párszáz métert.
Úgy érzékelem, hogy nem tudod, hogy az ellenőr nem maga dönt a bírság mértékéről. Tarthatod aránytalannak, de ez fix összeg. Akkor is ennyi, ha valaki 250 Ft-os menetjegyet nem vált meg.
Döntése, elvileg, csak abban lehetett volna, hogy bírságol (akkor 8e Ft), vagy nem. De, ez gyakorlatban nem lehetősége. Ha ezt elnéznék, akkor mindenki rövidebb távolságra venne olcsóbb jegyet, bérletet, mint ameddig utazik.
Ez van.
Van gyalogolsz tovább, vagy megveszed a kiegészítő bérletet. Pár száz méter ugyan, de technikailag egy másik településen laksz, nem Budapesten. Ára van ennek, akárhogy is nézzük. A másik az, hogy veszel bringát és betekersz egy kicsit.
Másik: idáig még hol voltál? Csaknem most költöztél ki, hogy újdonságként hasson? Hova mentél ügyet intézni, a településeden belül?
Amúgy én szerintem párszáz métert simán le lehet sétálni. Kíváncsiságból most mértem le Google Maps-en, és a házunktól a legközelebbi buszmegálló 600 méterre van. Hidd el egy kis sétától nem lesz semmi bajod. De ezt a büntetést nem tudod megúszni, ki kell fizetni, mert később csak nőni fog az összeg.
De ezt én se értem, hogy-hogy máshol állt meg a busz? Annyira nagyon máshol azért nem állhatott meg, mint ahol le kellett volna szállnod.
Kitalálom: Szigetszentmiklóson laksz és a busz, az Auchanba térne be, onnan akartál hazagyalogolni, de jelen esetben, nem így történt.
A büntetés teljesen jogos volt, főleg annak fényében, hogy idáig az Auchan fizette a Te kiegészítői utadat. Amúgy is - ára van, hogy a busz, arra a településre megy ki, ami Budapest határán túl megy.
Vagy az van, hogy Szigetszentmiklós is, Budapesthez tartozzon, vagy ha nem, akkor ezzel tisztában van az ember és ezt a pluszt kifizeti az ember.
Jajj... Így már teljesen más a helyzet...
Budapesten lakom, így nézd el ezt én nekem.
Ez a 20 - 21 Km, meg akkora hülyeség, hogy egy településen belül is át lehet lépni a határt. Inkább lehetne járásokra felosztva, így nem lenne ebből probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!