Lehet, hogy naiv kérdés, de nem bliccelnének kevesebben a BKK járatain, ha olcsóbbak lennének a tarifák?
A BKK havibérlet ára ugyebár 9500 Ft, ami a hazai fizetésekhez képest meglehetősen magas (bár megjegyzem, a vidéki közlekedés arányaiban még drágább).
Megdöbbenve olvastam, hogy a prágai tömegközlekedési havibérlet 550 korona, ami mai árfolyamon számítva 6250 forint. Emellett nemcsak hogy olcsóbb, de véleményem szerint a cseh főváros milliószor jobb, tisztább, megbízhatóbb tömegközlekedéssel bír, mint a magyar vetélytárs.
Bécsben a havibérlet 48,20 €, azaz durván 14 800 Ft, ellenben az éves bérlet ára 365€, így tehát egy hónapra 30,5 € (~9400 Ft).
A vonaljegy az drága, ez tény de a havi bérlet szerintem kedvező.
A volánnál vidéken ennyi pénzből talán 10km-es havi bérletet kapsz és az egy vonalra szól csak, nem mehetsz akármilyen irányba 10km-t.
Ha pl 200 ft lenne egy jegy akkor szerintem kevesebb bliccelő lenne
Kevesebb bliccelő lenne, az biztos, de nem szűnne még, mivel egyesek, ebből is sportot űznek.
Bár hozzáteszem, hogy a tarifarendszert lenne érdemes átalakítani és bevezetni az elektronikus jegy és bérlet rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!