Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha elkapnak Budapesten BKV-n,...

Ha elkapnak Budapesten BKV-n, és nem fizeted be a csekket, amit adnak, mire kell számítani?

Figyelt kérdés
Ha érvényes bérletet mutatsz fel utólag a pótdíj irodában, mennyi a büntetés? Ha nem személyesen, hanem az érvényes bérletet, az okirat számával ráírva elviszed, de nem a tiéd a büntetés, attól elfogadják? (úgy, hogy az elkapott okirata nincs nálad, csak a bérlete. )
2010. ápr. 25. 11:52
 1/10 anonim ***** válasza:
www.bkv.hu
2010. ápr. 25. 12:32
 2/10 bp1985 ***** válasza:
Semmit nem fognak csinálni. Ha kérik, hogy bizonyítsd be, hogy nem te voltál, akkor hagyd annyiba. Ugyanis nekik kell bizonyítaniuk, hogy jogos a követelés. Kapsz 1-2 levelet ügyvédtől, olvasd el, és vagy a kukába dobd, vagy rakd be a papír hulladékba, esetleg a kályhába. Attól meg, hogy bíróságra visznek, ne ijedj meg. Még 1 embert sem vitt bíróságra a bkv. Fizetni ne fizess semmit, ha jót akarsz magadnak. Levelet ne írj nekik, mert azzal magad alatt vágod a fát. Nekem kb 300-at kéne már fizetnem, de nem foglalkozom vele. Sőt már kaptam pénzt a bkv-tól, hogy adósnak visszajáró.
2010. ápr. 25. 12:40
 3/10 anonim ***** válasza:
ha fel tudsz mutatni érvényes bérletet arra az időre akkor kb 3000 forinttal megúszod. Amúgy meg szépen gyűlik. Előbb vagy utóbb lesz egy olyan rendelet hogy behajthatják - én nem várnám meg.
2010. ápr. 25. 12:48
 4/10 anonim ***** válasza:

Lehet játszani a nagyfiút / nagylányt hogy nem fizeted be, de egyik ismerősömet egy éve keresték meg hogy 130 ezer Ft-al tartozik a BKV-nak... és be kellett fizetni, bírósági balhé lett volna belőle... Nála is egy csekkel kezdődött...

Gondolod ha nem fizeted be akkor 3. után azt mondják, oké akkor a vendégünk voltál?! :) Hát neméppen...!

2010. ápr. 25. 13:01
 5/10 anonim ***** válasza:
Bocs, ezt a ma 12:40-nek írtam, mielőtt valakinek rossz példát mutatna a hülyeségével.
2010. ápr. 25. 13:02
 6/10 anonim ***** válasza:
A 12:40-es ott írt hülyeséget, hogy a BKV már tudja bizonyítani a büntetés jogosságát az aláírásoddal. Szóval az nem éppen egy járható út. Szeritnem ha utólag akarod bemutatni más helyett, arra a brélet magában nem lesz elég.
2010. ápr. 25. 13:22
 7/10 bp1985 ***** válasza:
Nem minden esetben van aláírás. Amúgy meg szerinted 1 szaros csekk miatt bíróságra visznek? Holnap megkérdezem Bíróságon ismerősömet, hogy eddig hány bkv-s ügy volt ott. Amúgy a másik, fenyegetni én is tudok, hogy Bíróság, meg anyám tyúkja. Amúgy meg az Ügyvédi levél ott hibádzik, se meghatalmazás, se bizonyíték, se semmi, csak 1 levél, meg csekk. Szóval az Ügyvéd is sz@rjon sünt. Egy élmény beszélni vmelyik csicskájával. Amikor elmagyaráztam nekik, hogy én meg a Kamarához megyek panasszal a hiányosságok miatt, elnézést kért, azóta nem csinál semmit velem.
2010. ápr. 25. 19:43
 8/10 anonim ***** válasza:
utolsó: abban igazad van hogy most még nincs esélye a bkv-nak a bíróságon, simán meg lehet torpedózni. MÉG. De halmozódik szépen, mert nem felejtenek, és ha egyszer meglesz a joguk behajtani, akkor csúnya 100.000-es fizetések lesznek..
2010. ápr. 25. 22:26
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha elkap az ellenőr akkor nem adod át neki az irataidat hanem csak bemondod. Itt bármit bemondhatsz neki. Mivel az ellenőr nem rendőr nincs joga személyit kérni. Ha rendőrre fenyegetőzik mondd meg neki hogy nyugodtan hívja ki te nem vagy köteles azt megvárni ő nem érhet hozzád te nem érhetsz ő hozzá. Amúgy legyen nálad egy jegy mindig és ha felszállnak akkor gyorsan lyukassz egyet.

Általában van bérletem de nem mindig veszem meg mert nem jut mindig rá pénz. Van kocsim is de kocsival bejárni melóba az nagy luxus lenne és nincs mindig kedvem vezetni.

2010. ápr. 26. 10:50
 10/10 bp1985 ***** válasza:
És ha olvashatatlanul írod alá, akkor mit bizonyít? Az ismerősödnek meg gratulálok, hogy beszart 1 levéltől. 1, azaz egy ügy nem volt még bíróságon. Ez biztos infó. De fizessen csak jó sokat, és ne csodálkozzon ezentúl, hogy kamubüntetéseket fog kapni.
2010. ápr. 27. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!