Mi kell ahhoz hogy buszsofőr lehessek?
D kategóriás jogosítvány, orvosi alkalmasság, PÁV vizsga.
Az F5-ös vizsgát (csuklósvizsgát) rendszerint már az adott vállalat telephelyén lehet majd letenni.
Nagyon stresszes meló, sok a hülye ember, óriási a felelősség, úgyhogy ha nem akarsz idegileg kikészülni, jól gondold meg...
D kategória kell hozzá, de elötte meg kell csinálni a B-t C-t. A d jogsi elött jön egy nagyon nehéz PÁV. Meg egy komoly orvosi és Pszichologiai vizsgálat nagyon meg kell felelni.Aztán ha megvan a busz jogsi akkor amelyik válalatnál dolgozol és az ott lévő buszokból mindegyikből kell tipusvizsgázni, az Ikarus 260-tól a Volvóig! A csuklóshoz már nem kell F5 (már megszünt). Elég a D+E jogsi. Aztán ha már dolgozol akkor minden 2 hónapban teljesen újra kell vizsgázni az egész KRESZ-ből meg az üzemeltetési-karbantartási és tűzvédelmi szabályzatból.Nagyon nehezek a vizsgák komolyan kell venni mindegyiket! Szó szerint nehezebb mint egy egyetem ,de szerintem többet ér mint a Diploma!
Üdv!
Remélem tudtam segíteni!
Hát a legelső, hogy legyen 8 álltalánosod és legyen hely a pénztárcádban a végkielégítésnek és csinál magadnak minden 3. napra egy állandó elfoglaltságot mert sztrájk lessz. Ezenkívűl legyen nálad mindig szerszámkészlet mert ha lerobban a busz akkor saját zsebből kell kifizetni. Legyen a szék alatt egy pajszer mert lehet hogy nem nyílik az ajtó!
Remélem segítettem!:P
BKV-nál
C kategória, PÁV, orvosi alkalmassági,
vagy
D kategória, PÁV, orvosi alkalmassági, belföldi szolgáltatói igazolvány, 2 év gyakorlat
az előírás. De sorry ha keverek dolgokat, a buszokban vannak kiplakátolva az álláshirdetések, onnan veszem.
Meg persze kitartás is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!