Szegeden, az árkád jobb oldali utcájába (a marstér felüli) hogy hogy befordulhatnak a buszok ha zöld a gyalogos lámpa?
Még a tömegbe is befordulnak, engem volt hogy majdnem elütöttek.
Néha néha kocsi is befordul, de a busz minden egyes esetben. Sőt még gyakran dudálnak is.
Szabályosan teszik? Milyen szabály van erre?
Érdekes. És hogy lehet hogy ilyen létezhet?
(Mondjuk már értem miért csak a buszok fordulnak rá a gyalogosokra majd elütve őket, mert ugye ők időre mennek)
Erre remek megoldás, ha kiismered a lámpa ciklusát, és tudod, hogy mikor vált a gyalogosoknak zöldre. Nagy valószínűséggel akkor, amikor az azt keresztező út piros jelzést kap. Amit te láthatsz. És ha éppen pirosa vált, akkor elkezdheted az átkelést, te már a zebra közepén fogsz járni, mikor az arra kanyarodó kapja meg a zöldet.
Bár nem árt figyelni, hogy nem kap-e más valaki zöldet a zebra helyett, az azt keresztező út piros jelzése nem jelenti egyből a zebra zöldjét is.
Én régebben gyakran jártam arra gyalogosan is meg gépjárművel is, én mindig megadtam az elsőbbséget a gyalogosnak és ahogyan láttam a buszok meg a trolik is...
Viszont a másik oldali zebránál pont balra is illetve a zebránál egyszerre van zöld jelzés, nah ott futni kell, mert az autósok nagy gázzal indulnak mert rövid ideig van zöld és nagyobb a táv amit meg kell tenniük.
A jelenséget úgy nevezik hogy "feltételes zöld". Tehát ez esetben a nagykörútról jobbta kanyarodó járműveknek ugyan zöld jelzésük van,csak feltételesen kanyarodhatnak be,méghohzá azzal a feltétellel ba elengedik a gyalogos forgalmat a zebrán,akiknek szintén zöldjük van és elsőbbségük.
Fentebb javasolták, hogy indulj el egyből a zebrán ha az úton pirosat kapnak a járművek,neked meg még nem váltott zöldre...Na ez az amit SOHA NE CSINÁLJ!!!! A jelzőlámpák direkt úgy vannak általában beállítva hogy " késnek". Persze erre gyorsan rá jönnek a közlekedők,sok autós úgy gondolkodik, hogy "áh épp most váltott előttem pirosra,úgy is késleltetve van a gyalogosok lámpája,még átférek". Ekkor indulsz pl te....és durr....Az egyik leggyakoribb gyalogos gázolás oka ez....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!