Mi a teendő ilyenkor?
Amikor felszállsz a tömegközlekedési eszkozre, AKKOR KELL kezelni a jegyet. Amikor az ellenör elkapott, akkor már nem érvényes. (Azt ugyanis mindenki mondhatja, hogy "elfelejtette", de ilyen nincs, mert ennek kell lenni az ELSÖ ténykedésednek felszállás után)
Írhatsz akármit is, a büntetés jogos, ki kell fizetned.
Én meg voltam a Media Marktba, siettem, a hónom alá csaptam a telefont és ahogy futottam kifelé elgáncsolt a biztonságiőr. Rendőrt hívtak meg minden, azzal vádoltak hogy el akartam lopni, közben pedig csak úgy ki is ment a fejemből hogy fizetni kell. Írtam én is panaszlevelet. Persze ha otthon eszembe jut, akkor visszamentem volna kifizetni.
Tök szemétség volt tőlük!
Teljesen igazad van. Én is két perccel később akartam csak fizetni a benzinkúton, és különben is, a szemét amerikai rendőrök meg fegyvertelen feketéket lőnek le.
Mindenki más a hibás!
Elhisszük hogy nem akartál bliccelni, nem kell sem sírni sem megsértődni. Sokan bliccelnek, pont emiatt a szabály hogy felszállás után egyből érvényesíteni kell. Tanultál belőle, hiába írsz panaszlevelet, ezt te csináltad magadnak. A BKK-nak nincs rá kerete hogy minden esetben hazugságvizsgálóval menjen és megnézzék hogy valóban elfelejtetted-e. A maradék 99% direkt felejti el, így spórol.
Nincs más teendőd mint befizetni a csekket és legközelebb időben érvényesíteni a jegyet.
Mire mentél volna vele? Például utazhattál volna mégegyet, vagy eladod valakinek. Teljesen mindegy.
A lényeg, hogy a jegyet felszállás után azonnal érvényesíteni kell. Nem két perccel később, nem akkor, amikor felszáll az ellenőr, hanem azonnal.
Sokan bliccelnek - vagy próbálnak - úgy, hogy ott állnak a lyukasztó mellett a jeggyel a kezükben, és amikor feltűnik az ellenőr, csak akkor lyukasztanak. Pont az ilyenek miatt kell azonnal a felszállás után lyukasztani.
Ha nem teszed meg, azzal megszeged a BKV (vagy BKK vagy FTC vagy NASA, mittoudomén) szabályzatát, ergo pótdíjat kell fizetned. Pont.
Ennyi maradt a teendőd: szépen befizeted a csekketm, és máskor nem felejtesz el lyukasztani.
A fizumat ne keverjük bele mert sírnál.
Mennyi a bünti? 8000? Nem bántásból, de ha nincs pénzed, arra a picire mégjobban kellene figyelni. Elhiszem hogy bunkó volt az ellenőr (és hidd el ő is rengeteg bunkó utassal találkozott aznap), de a szabály hogy felszállás után érvényesíteni kell. Nem tudsz mit tenni sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!