Hány km-es távolságba lehet suliba járni A 90-km az nagyon sok lenne?
Szerintem napi bejarassal kivitelezhetetlen a dolog, meg kocsival is nagyon sok lenne. De vonattal, atszalassal, gyaloglassal napi tobb mint 2.5-3 ora lenne az odaut, es ugyanennyi vissza.
Nezd meg pl. a Budapest-Kecskemet tavolsagot. Kocsival is masfel ora lenne (kb 90 km), vonattal IC-vel is ugyanennyi (es egy ezressel tobbe kerul a jegy), de sima vonattal ket ora (es ez atszallas nelkuli ido. De szamitsd bele, hogy kimenni az allomasra, vonat kesik, lekesed a csatlakozast stb.) A vonatberlet ara, a napi legalabb 6-7 ora ide-oda utazas, es mindez mindennap... Vedd bele a suliban toltott idot, hogy otthon megirod a hazi feladatokat, szerintem maradna napi 1 -2 orad furodni, kajalni es aludni. Nem mindegyikre ennyi, hanem osszesen.
Kollegium, alberlet, vagy rokon, jo ismeros nincs a varosban, ahol ott lakhatnal, es csak hetvegeken mennel haza? A vonatberlet arabol kijonne egy szoba-berles...
Sajna ismerösöm nincs abba a városba.
De egyépként tisztába vagyok mindennel és azért annyira nem vészes az oda ut mert ugy van hogy ahol én lakok oda reggel 4-re jon a busz amivel eltudok menni a vonatállomásig kb akkor lessz 4:20 ott jon a vonat 4:40-kor az átszálláshoz oda ér kb 5-re ott 5:20-kor jön a vonat amivel oda érek abba a városba ahol van a suli 6:00-korul utana csak 20-p seta es ott a suli. Egyépként engem nem kell félteni hogy le kések egy járatot velem olyan sose történt se olyan hogy elaludtam volna + apa nyár elején mondta hogy legalább 2-hétig ugy kell felkelnem mint ahogy a suliba kéne és el is kell tudnom készülödni mire jönne a bussz és valamiért 2-héten keresztül sikerült sot volt olyan is hogy elöbb kész lettem, ss azt tegyuk hozza hogy utana nem voltam almos egesz nap. És délután 4-re meg már itthon is lennék vagy 3-ra az oraktól függ szó nem lehetettlen am diákmunkázok és azzal simán tudom fizetbi a buszt es a vonatot is.
És ha késik a busz vagy a vonatok? Akkor aznap nem mész suliba? Nem lenne egyedi a mav történetébe....
Szerintem nem jó ötlet ez.
Nem mondjuk, hogy lehetetlen csak rohadt értelmetlen erre napi 4-5 órát elcseszni...
Bárhonnan jarhatsz suliba, nem szabják meg.
A kerdezo leirta a "menetrendet": 4-kor indulna a busz, amivel indulnia kellene, es kb 6:20-kor lenne az iskolajanal. Ez nalam 2 ora 20 perc, es ez nem tartalmazza azt az idot, hogy otthon kilep a kapun, es elsetal a buszmegalloig. Szoval a 90 km az o eseteben legalabb 2,5 ora, nem szamoltuk az esetleges keseseket, az idojaras miatti jaratkieseseket (busz!) es nem szamoltuk az ugyanennyi visszautat. Napi 5 ora utazas...
Kene keresni egy kollegiumot, vagy berelni egy szobat, ahol hetkozben lakhatsz, es csak hetvegeken hazamenni... A vonat es buszberlet arabol valoban kijonne a kollegium vagy a szobaberles.
Az elso jol irta le a kerdesesben rejlo problemat, felesleges volt lepontoznotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!