Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hány km-es távolságba lehet...

Hány km-es távolságba lehet suliba járni A 90-km az nagyon sok lenne?

Figyelt kérdés
Nos van egy suli ahova szivesen járnék csak sajna 90-km-re van töllünk es egyszer kéne átszálnom vonattal.+ a vonattol kicsit gyalogolnom is kéne a haknalba keléssel tisztába vagyok ami nekem nem is okoz gondod csak azt szeretném meg kérdezzni hogy 90-km-et még enged a suli? Vagy nem fogják engedni a be iratkozzast de azért probáljuk meg? Légyszives csak normális válaszokat adjatok és ne olyanokat hogy meg örűltem meg ilyenek
2016. júl. 31. 01:20
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem napi bejarassal kivitelezhetetlen a dolog, meg kocsival is nagyon sok lenne. De vonattal, atszalassal, gyaloglassal napi tobb mint 2.5-3 ora lenne az odaut, es ugyanennyi vissza.

Nezd meg pl. a Budapest-Kecskemet tavolsagot. Kocsival is masfel ora lenne (kb 90 km), vonattal IC-vel is ugyanennyi (es egy ezressel tobbe kerul a jegy), de sima vonattal ket ora (es ez atszallas nelkuli ido. De szamitsd bele, hogy kimenni az allomasra, vonat kesik, lekesed a csatlakozast stb.) A vonatberlet ara, a napi legalabb 6-7 ora ide-oda utazas, es mindez mindennap... Vedd bele a suliban toltott idot, hogy otthon megirod a hazi feladatokat, szerintem maradna napi 1 -2 orad furodni, kajalni es aludni. Nem mindegyikre ennyi, hanem osszesen.

Kollegium, alberlet, vagy rokon, jo ismeros nincs a varosban, ahol ott lakhatnal, es csak hetvegeken mennel haza? A vonatberlet arabol kijonne egy szoba-berles...

2016. júl. 31. 03:13
 2/10 anonim ***** válasza:
#1: Budapest és Kecskemét között ún. hibrid IC-k járnak, vagyis együtt van a gyorsvonati és az IC rész, és 1:20 a menetidő.
2016. júl. 31. 06:02
 3/10 A kérdező kommentje:

Sajna ismerösöm nincs abba a városba.

De egyépként tisztába vagyok mindennel és azért annyira nem vészes az oda ut mert ugy van hogy ahol én lakok oda reggel 4-re jon a busz amivel eltudok menni a vonatállomásig kb akkor lessz 4:20 ott jon a vonat 4:40-kor az átszálláshoz oda ér kb 5-re ott 5:20-kor jön a vonat amivel oda érek abba a városba ahol van a suli 6:00-korul utana csak 20-p seta es ott a suli. Egyépként engem nem kell félteni hogy le kések egy járatot velem olyan sose történt se olyan hogy elaludtam volna + apa nyár elején mondta hogy legalább 2-hétig ugy kell felkelnem mint ahogy a suliba kéne és el is kell tudnom készülödni mire jönne a bussz és valamiért 2-héten keresztül sikerült sot volt olyan is hogy elöbb kész lettem, ss azt tegyuk hozza hogy utana nem voltam almos egesz nap. És délután 4-re meg már itthon is lennék vagy 3-ra az oraktól függ szó nem lehetettlen am diákmunkázok és azzal simán tudom fizetbi a buszt es a vonatot is.

2016. júl. 31. 09:48
 4/10 anonim ***** válasza:

És ha késik a busz vagy a vonatok? Akkor aznap nem mész suliba? Nem lenne egyedi a mav történetébe....

Szerintem nem jó ötlet ez.

2016. júl. 31. 11:13
 5/10 A kérdező kommentje:
Ha késik a vonat az nem baj ugyis van időm mert legkésőbb fél 8-ra be énék szó ez miatt nem kell aggodnom meg ha pl kesik az egyik vonat akk us 20-percel elobb oda ernek az atszalashoz csak igy legalabb nem ott rohadok a vonat allomasba 20-percet meg jon a vonat. De majd be bizonyitom en hogy nem lehetettlen :)
2016. júl. 31. 11:41
 6/10 A kérdező kommentje:
De most a fő kérdés ugye jól tudom hogy 100-km felett nm lehet csak suliba járni?
2016. júl. 31. 11:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem mondjuk, hogy lehetetlen csak rohadt értelmetlen erre napi 4-5 órát elcseszni...

Bárhonnan jarhatsz suliba, nem szabják meg.

2016. júl. 31. 12:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Kollégiumja nincsen a sulinak?
2016. júl. 31. 21:11
 9/10 anonim ***** válasza:
90 km? 2,5-3 óra? A MÁV legalább két kupacnyi szeméttelep, de ennyit azért ritkán számoljunk már ekkora távra, egy útra.
2016. aug. 1. 00:27
 10/10 anonim ***** válasza:

A kerdezo leirta a "menetrendet": 4-kor indulna a busz, amivel indulnia kellene, es kb 6:20-kor lenne az iskolajanal. Ez nalam 2 ora 20 perc, es ez nem tartalmazza azt az idot, hogy otthon kilep a kapun, es elsetal a buszmegalloig. Szoval a 90 km az o eseteben legalabb 2,5 ora, nem szamoltuk az esetleges keseseket, az idojaras miatti jaratkieseseket (busz!) es nem szamoltuk az ugyanennyi visszautat. Napi 5 ora utazas...

Kene keresni egy kollegiumot, vagy berelni egy szobat, ahol hetkozben lakhatsz, es csak hetvegeken hazamenni... A vonat es buszberlet arabol valoban kijonne a kollegium vagy a szobaberles.

Az elso jol irta le a kerdesesben rejlo problemat, felesleges volt lepontoznotok.

2016. aug. 1. 02:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!