Általában mennyire pontos egy IC?
Figyelt kérdés
Szóval mondjuk A-ból utazok B-be, és az érkezés 14:35-re van kiírva. Viszont én vidéki vagyok és a buszom 14:30-kor indul. Van esélyem elérni vagy a vonatok általában késnek?2016. júl. 26. 20:58
1/10 anonim válasza:
Ha 14:35-re van kiírva a vonat érkezése, kizárt, hogy 14:30 előtt beérjen az állomásra. Előfordul, hogy 1-2 perccel gyorsabb a vonat, de ez ritka és bizony még az IC-knél is rendszeres az 5-10 perc késés.
2/10 anonim válasza:
Változó :) Budapesttől keletre nyugodtan számíthatsz a késéssel, de Budapesttől nyugatra (kiv. nyáron a balaton környéke) általában pontosan járnak, ahogy Pécs fele is, illetve szeged felé sem annyira gyakori a késés. A vonatinfo.mav-start.hu-n esetleg pár napig nézegesd, hogy az adott vonat mikor ért oda, és akkor tudsz következtetést levonni, hogy milyen gyakran késik, persze bármi közbejöhet.
Néha előfordul, hogy a buszok megvárnak bizonyos vonatokat, erről a helyik KK-nál kérdezősködj telefonon :)
3/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!:) Utolso utana neztem. Bar nem gond ha kesik mert a buszok fel orankent indulnak. De mondjuk nem lattam akkora keseseket, sot pontosak voltak.
2016. júl. 26. 21:49
4/10 anonim válasza:
Az IC vonatok legalább annyira pontatlanok mint a MÁV egyéb vonatai. Mostanában talán a Bp-Pécs a kivétel, ahol ha nincs valami vis major, akkor 1-2 percnél több késés nemigen van. A Szeged, Debrecen, Miskolc felé teljesen kiszámíthatatlan a menetidő, Sopron illetve Szombathely felé mostanában sokat romlott a menetrendszerűség, vagyis most már arrafelé is késnek az IC-k
5/10 anonim válasza:
A 14:30-as buszt biztosan nem éred el. Az elmúlt hónapok menetrendszerűségét itt tudod böngészni: [link] . Sajnos a feláras országos vonatok menetrendszerűsége a legrosszabb, feleslegesen fizetjük a felárakat.
6/10 anonim válasza:
ha már papírforma szerint is 5 perccel később ér oda a vonatod, akkor esélytelen hogy elérd, plusz még ugye ott az átgyaloglási idő is. Na meg pár perc késés alapjáraton is lehet a vonatnak, ha meg valami gikszer is van, akkor mindjárt összeszed több késést is. Vagy az is elég ha pl. egy vágányos szakasz előtt kicsit várni kell a szembejövőre, mert az késik, akkor mindjárt az tovább is adhat a késésből a te vonatodnak.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget:)
2016. júl. 27. 21:02
8/10 anonim válasza:
Ha a MÁV-nál egy vonat nem késik, akkor valószínűleg az igazából még az eggyel korábbi.
9/10 anonim válasza:
#8: Ez nyilván egy kicsit túlzás, de egyszer én is tapasztaltam ilyet. Egy havazásos téli napon utaztam Győrből Pest felé, és a győri állomáson még csodálkoztam is, hogy Szombathely felől szinte hajszálpontosan érkezik a gyorsvonat. Aztán megnéztem jobban a kijelzőt és láttam, hogy ez még a 2 órával korábbi vonat, 120 perc késéssel. :)
10/10 anonim válasza:
#9 Én a 120a vonalon szoktam járni, és ott ez rendszeresen előfordul :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!