Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hol kell venni hév, metró jegyet?

Hol kell venni hév, metró jegyet?

Figyelt kérdés
5 nap múlva jön hozzám a barátnőm Pécsről ide Kerepesre. én meg szeretnék mindent szervezni, hogy ne akkor történjen valami "meglepetés" amikor nem számítunk rá. El szeretnénk majd menni a Kerepesi úti Árkádba, az Arénába moziba. A szüleim nem tudtak minket majd folyamatosan fuvarozni ezért tömegközlekedéssel fogunk elmenni ezekre a helyekre, viszont én nem tudom hogy a jegyeket hol és milyen módon kell megvenni, a kiegészítő jegyet hogy kell kérni, amit a hévre veszünk jegyet az a metróra is érvényes-e stb. Azért nem tudom, hogy hogyan kell ezt, mert mi az elmúlt 5-6 évben mindig kocsival mentünk mindenhová és 7 éves korom előtt pedig a felnőttek rendeztek le mindent meg gondolom azóta változtak a dolgok. Mind a ketten 13 évesek vagyunk, ha ez számít valamit. Szóval szeretnék megkérni valakit, aki eléggé jártas ebben a témában, hogy írja már le nekem mit hol kell megvenni, mit kell mondani, esetleg az autómatában mit kell beütni. Nagyon-nagyon fontos lenne! Előre is ezer köszönet!!

2016. júl. 22. 12:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A legjobban akkor jársz, ha veszel egy félhavi diákbérletet, ha legalább 2 napot utaztok. A kiegészítőjegyet a hévre minden útra meg kell venni, 50%-os jegyet vegyetek az automatából. A BKK honlapján tudod gyakorolni az automaták használatát.
2016. júl. 22. 12:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. júl. 22. 12:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Félhavi diákbérlet 1600 Ft (elég ha diák vagy, nem kell budapestinek lenni, ezzel Budapesten belül bárhova utazhatsz)

Vonaljegy 350 Ft utazásonként

Ha valahova el szeretnél jutni használd a futar.bkk.hu-t, bal felső sarokban be tudod írni a címet, időpontot hogy honnan hová mikor és kiadja, hogy mivel utazzatok :) Érdemes megnézni a bkkinfo.hu-t vagy a BKK facebbok oldalát, ott mindig kiírják ha valami nem közlekedik és helyette hogyan juthatsz el arra (általában pótlóbusszal). Ugyan erre kicsi az esély, csak leírom, hogy tudd :)

Hév-re budapesten kívül azthiszem a vonaton is megveheted a jegyet a jegyvizsgálónál.

2016. júl. 24. 11:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. júl. 24. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!