Most zavar vagy nem a tömeg? Gyaloglás vagy tömeg?
4-es,6-os villamos: Elől tömeg, hátul tömeg, középen szinte senki. Miért? Mert egyiknek elől "kell" leszállni, a másiknak hátul. 3-as metró, délután, Népliget felé: a 4. kocsiban említett állomás előtt kevesebben vannak, mint utána az utolsóban, s az utasok legalább 60-70%-a ott száll le, a lépcsőnél. 2-es metró, Örs felé: elől hatalmas tömeg, hátul üres. Mert ugye elől van a kijárat. Pl. Keletinél is mindenki előlre száll fel (egyszer, amikor én is oda mentem, senki nem láttam hátulra menni). 1-es villamos, Népliget felé: első kocsi majdhogynem tömött, a középsőben bőven akad ülőhely. Ok: az (újonan) forgalmas Vajda Péternél ill. a Népligetnél elől "kell" leszállni. Túlzást nem raktam bele.
Miért értelme ennek? Én inkább az akár 3 kocsinyi gyaloglást választom leszállás előtt és után, mint azt, hogy a lépcsőnél/zebránál legyek rögtön, viszont tömegben.
Azt, akinek egy perc is számít, mert nagyon kell sietnie, késében van, ritkán járó vonatot/buszt kell elérnie, megértem. Az is más eset.
Senkit nem nézek le, senkit nem akar megbántani, csak ez a kérdés foglalkoztat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!