Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan működnek a Hévek, én...

Hogyan működnek a Hévek, én ezt nem értem?

Figyelt kérdés
Az volt, hogy egyik nap hévvel kellett volna mennem és beálltam a megállóba, de mielőtt átmentem volna előttem elment egy HÉV, az után mentem át, mert nekem nem azzal kellet mennem, hanem a másik irányba tartóval. Vártam kb. 5 percet miután jött a másik hév, arrol az oldalról, ahol álltam, de az is ugyanabba az irányba tartott, mint az előző, pedig a másik oldali sinen ment. És ezt nem értettem, gondoltam felszállok rá, hisz arra is mehettem, de arra hosszab volt. Az lenne a kérdésem, hogy ez miért volt, hogy mind a két sinen haladó hév 1 irányba ment? (soha életemben nem jártam hévvel, ez a Kerepesi úti hévvel történt, aminek az egyik végállomása, nekem az ellentétes irányba kellett mennem) ha valami nem érthető, nyugodtan kérdezz, én sem érteném ez alapján :D

2016. júl. 5. 14:30
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mindhárom vége fejállomás, s mindegyik vágányra érkezhet, s indulhat vonat.

Gödöllőről és Csömörről csak az Örs vezér tere irányába indulhatnak.

Az Örs három vágányáról vagy Gödöllőre, vagy Csömörre mennek. (Harmadikról nagyon ritkán)

Nincs meghatározva, hogy melyikről, hova.

2016. júl. 5. 14:53
 2/2 anonim ***** válasza:
71%

Sokat segítene, ha leírnád a megálló nevét. Az Örs vezér terén az utasszállító vonatok 3 vágányról indulhatnak, mindig kifelé a városhatár irányába. De néha a 3. vágányról mehet befelé is üzemi célból vonat, de az utasokat tuti nem visz.

Cinkota állomás viszont valódi káosz,ott van is egy kis térkép az eligazodás segítésére. Több olyan peron is van, ahonnan több irányba is indulhat vonat. Sőt akár kocsiszínbe is mehet, persze akkor utasok nélkül.

A köztes megállókban rendkívüli eseteket és vágányzárakat kivéve mindig a Veres Péter / Kerepesi út felőli, déli oldalon állnak meg a befelé tartó vonatok, kifelé meg a másikon.

2016. júl. 5. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!