Mozdonyvezetőknél mekkora a határ a szemüveget illetően?
Itt van a kormányrendelet, hogy mik a követelmények: [link]
Tehát újfelvételesnél a következőknek kell megfelelned:
II. munkaköri csoport esetében
a) a jelentkezőnek mindkét szemét külön-külön vizsgálva, egyik szemmel 5/5 (1,0), a másik szemmel legalább 5/8 (0,7) látásélességet kell elérnie, éspedig convex üveg esetében +3,0 D-ig, vagy concav üveg esetében -5,0 D-ig terjedhető szférikus, vagy cylindrikus fénytörő hatású javító üveggel; egyedi elbírálás alapján kontaktlencse használata - szemész szakorvos véleménye alapján - engedélyezhető; pótszemüveg készenlétben tartása mindkét esetben kötelező; színes kontaktlencsék és fotokromatikus szemüveglencsék használata nem engedélyezett;
b) a színérzés biztos legyen; újfelvételes mozdonyvezetőknél anomaloscopos vizsgálat végzése kötelező;
c) a vizsgált ép látótér és adaptációs képesség mellett stereoscopos látással rendelkezzen;
d) a szemlencse beültetés utáni alkalmasság csak évenkénti szemész szakorvosi ellenőrzés és vélemény alapján engedélyezhető, a látásélesség figyelembevételével;
e) a vizsgáltnak ép dobhártya mellett a súgott beszédet zárt helyiségben mindkét fülét külön-külön vizsgálva 5 méterről meg kell hallania; küszöb audiometria során mindkét oldalon a légvezetés küszöbérték átlaga 250-2000 Hz-ig vizsgálva a 20 dB-t nem haladhatja meg;
f) a vizsgált személy sem organikus, sem pszichés funkciós idegrendszeri betegségben nem szenvedhet.
"A válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad."
Azt szeretném megkérdezni, hogy miért pontoztatok le? Most jobb lett volna, ha annyit válaszolok, hogy "jó az még, a szomszéd Ferinek is nagy a dioptriája, azt ott dolgozik"? Pontos, precíz, hiteles információt másoltam be onnan, ahonnan a vasút is dolgozik, erre le vagyok pontozva.
Én nem pontoztalak le.
De egyébként ez most azt jelenti hogy -5.0-s dioptriás szemüveg még jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!