Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha a vonaton felmutatom a...

Ha a vonaton felmutatom a közgyógyellátási igazolványomat, akkor kaphatok kedvezményt?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy akkor kaphatok és ha magammal viszek valakit, mint kísérőt akkor ő is kedvezményben részesül, így van?

2016. máj. 7. 15:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Közgyógy-listán lévő termékek (gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök) kedvezményes igénybevételére jogosít, azzal a feltétellel, hogy azt az orvos receptre felírta... vonaton nincs közgyógyellátással összefüggő szolgáltatás, ráadásul a közgyógy igazolvány személyazonosítónak nem is alkalmas
2016. máj. 7. 16:11
 2/8 A kérdező kommentje:

[link]

Itt azt írják, hogy 90%-os kedvezményt kapok + a felnőtt kísérőm is

2016. máj. 7. 16:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
90%-os kedvezmény MÁK-kártyára jár, amit bizonyos betegségekre lehet kapni. A cikkben az emelt családi pótlékkal járó kedvezményeket sorolták fel, aminek a része a MÁK-kártya és a közgyógyellátási igazolvány, de csak az előbbire jár a 90%-os kedvezmény.
2016. máj. 7. 16:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A linkelt cikk (fórum) teljesen másról szól, egészségügyi oldalról beszélnek arról a valós problémáról, hogy a sérült, beteg gyerekeket nevelő szülők milyen segítségre jogosultak, amelyekről sokszor nem tájékoztatják őket, nekik kell "kinyomozni" milyen kedvezményre jogosultak.

A MÁK kártya jogosítja fel őket a tömegközlekedési eszközök kedvezményes használatára, nem a közgyógy igazolvány.

2016. máj. 7. 16:43
 5/8 A kérdező kommentje:
"3. vonaton és távolsági buszon 90 %-os kedvezmény, + 1 fő kísérőnek is !!!" én erre a pontra gondoltam. Én igazából mozgáskorlátozott vagyok, van egy igazolványom és egy parkolási kártyám, de még a kártyámról sem mondtak el szinte semmit. Emelt összegű családi pótlékot is kapunk. Amikor meg lett az igazolvány, akkor szóltak, hogy csináltatni kell parkolásit is, viszont a MÁK kártyáról senki sem szólt, még ahol csináltattuk sem mondtak semmit.
2016. máj. 7. 16:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem is fognak sokat segíteni, viszont neked ajánlott lenne beleásni magad a téged érintő részletek áttanulmányozásába, mert sokszor még az illetékesek sincsenek tisztában azzal, hogy pl. a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványa mire jogosít fel, és mire nem.

[link]

2016. máj. 7. 17:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Okmányirodában is lehet egy kört tenni, bár sokat ott se segiteneke.
2016. máj. 7. 21:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Ez a MÁK kártya:

[link]

Ha van ilyened, akkor kaphatsz kedvezményt. 90% helyközi, 100% helyi közlekedésben, egy segítőnek is.

A kártyát a szakorvos igazolása alapján lehet a Magyar Államkincstártól igényelni. Okmányiroda ebben nem illetékes.

2016. máj. 7. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!