Melyik a legnagyobb légcsavaros repülőgép?
Utasok számát tekintve
Turbólégcsavarossakat ne írjatok!
segítsek megtanítani a google használatát?
ma már a második ilyen légcsavaros kérdésed
nem hiszem el, hogy valaki nem tud beírni angolul 3 szót a böngésző címsorába, amiből automatikusan google keresés lesz, és ott sorakoznak a találatok
én már tudom a választ, de nem fogom neked beírni ide
ez nem a "lustav agyok googlezni, keresd meg helyettem" című oldal
Bonyolult a válasz. Ha az a kérdés, hogy mennyit képes elvinni, akkor meg kell keresned a legnagyobb hasznos terhet cipelni képes dugattyús gépet, ami valszeg a Douglas C-124-es katonai teherszállító lesz, adott esetben ebbe tudod bepréselni a legtöbb embert.
Ha csak kifejezetten utasszállító gépekről van szó, a legtöbb utas szállítására tudtommal a Boeing 377 Stratocruiser volt hitelesítve (114), de a specifikációknál olvashatod, hogy általában nem szállított ennyit.
Versenyben lehet még ez a francia bbálna is, itt 107-et írnak, és nincs szó arról, hogy kevesebbre székezve használták volna:
De a fentiek ritka gépek voltak, a dugattyús korszak végén két típus volt meghatározó a világban, a Douglas DC-6/DC-7 és a Lockheed Constellation. Altípustól függően ezek is 100 körüli utaslétszámot tudtak.
Ugyan a turbopropokat kizártad, de ott amúgy az egyértelmű győztes a Tu-114 lenne az utasszállító gépek közt, a teherszállítókat is figyelembe véve pedig az An-22.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!