Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Magyarországon még hány...

Angi05 kérdése:

Magyarországon még hány expressz vonat létezik?

Figyelt kérdés
Mert csak azért egyre ritkábban ezek a vonatok

2016. ápr. 11. 19:55
 1/3 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom pontosan mennyi közlekedik, de ez a vonatnem aféle fából vaskarika: gyorsvonat amire kötelező a helybiztosítás, de mégsem IC mert valamilyen okból a kocsi minősége nem felel meg IC-nek. Tehát alapvetően azért nincs sok, mert jellemzően IC/EC lett az idők során az expresszekből.
2016. ápr. 11. 21:41
 2/3 anonim ***** válasza:
90%

Mivel az idei nyári menetrend még nem ismert, a tavalyi nyári menetrendet vettem alapul (ezeket csillaggal megjelöltem), így név szerint összesen 9 expresszvonat közlekedik Magyarországon (a Balaton expressz nevet tavaly 7 vonatpár is megkapta). Ezek a következők:

Aranyhíd expressz*: Szeged-Keszthely, nyáron hétvégén közlekedik

Balaton expressz*: Budapest-Keszthely, nyáron minden nap közlekedik 7 vonatpár

Campus expressz: Szeged-Miskolc, tanítási időszakban pénteken oda, vasárnap vissza közlekedik

Ezüstpart expressz*: Miskolc-Keszthely, nyáron minden nap közlekedik

Gemenc expressz: Budapest-Baja, naponta közlekedik

Sugovica expressz: Budapest-Baja, tanítási időszakban pénteken oda, vasárnap vissza közlekedik

Talentum expressz: Győr-Budapest, tanítási időszakban vasárnap közlekedik csak 1 irányba

Vaskakas expressz: Budapest-Győr, tanítási időszakban vasárnap közlekedik

Zemplén expressz: Sátoraljaújhely-Budapest, tanítási időszakban vasárnap közlekedik csak 1 irányba

Ahol külön nem írtam, ott mind a két irányba közlekednek a vonatok. A 3 balatoni expressz még nem biztos, a nyári menetrendet május végén-június elején fogják meghirdetni, addig csak a tavalyit tudtam alapul venni.

2016. ápr. 11. 21:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Na meg már közel sem oylanok mint régen. :(
2016. ápr. 11. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!