Ha megbüntetnek a buszon, a buszsofőrtől is vonnak le pénzt?
Egyébként rohadt vicces dolog, ahogy a Volán emberkedik.
A matricák ellenőrzése azért érdekes dolog lenne felszálláskor. Akkor meg azon pattognának, miért olyan lassú a felszállás. (Ha jól tudom, ilyesmi okból volt már a Volánnak munkaügyi pere, amit el is veszített a buszvezetővel szemben.)
Másrészt amekkora buszvezetőhiány van, mostanában nem a sofőröknek kell félniük, hogy nem lesz állásuk, hanem a Volánnak, hogy nem fogja senki vezetni a buszát.
ez már egy másik kérdés....láttam már vicces sztorikat ellenőr oldalról isXD (teszem hozzá, az ellenőr NEM volán alkalmazott sehol.)
volt hogy rendőrt akart hívni az ellenőr egy 8 éves gyerekre, mert az felmutatta neki a diákigazolványát de nem volt hajlandó a kezébe adni.... és emiatt az ellenőr azt állította, hogy a gyerek direkt eltakar valamit ami miatt érvénytelen... csaképpen amit nem tud, hogy mivel ő nem hivatalos személy, nem kötelezheti az utas az igazolványok átadására, csak felmutatására... vicces volt hogy egy 8 éves gyerek jobban tudja a jogszabályokat mint az ellenőr...XD
Akik a szabályokat hozzák, azok nem sűrűn ülnek a kormány mögé, vagy nézik a jegyeket a tömegben..
mindenesetre ügyesen alkalmazzák az emberi mohóságot, kapzsiságot, karriervágyat...kihasználják ez emberek jellemtelenségét..
az ellenőr jelent a buszvezetőröl is...
a huszonötezer az nem igaz, de ha sok érvénytelen utazási alkalommal találkoznak, az a söfőr kartonján is szerepeel..ami leéptéskor jól jön a főnöknek.
a hölgyet meg csókoltatom..
ne jelentsd ki hogy a 25ezer nem igaz.. mivel sok helyen a szankció egyik lépése a pénzbüntetés, így simán lehet annyi. ez társaságonként eltérő.
ott ahol a nagybátyám dolgozik, így néznek ki a lépések:
1. alkalom : írásbeli figyelmeztetés
2. alkalom : 5000Ft levonás
3. alkalom : 10000Ft levonás
4. alkalom : 25000Ft levonás
5. alkalom : Fegyelmi tárgyalás, súlyosabb szankciók
6. alkalom : Elbocsátás
"A matricák ellenőrzése azért érdekes dolog lenne felszálláskor. Akkor meg azon pattognának, miért olyan lassú a felszállás."
Márpedig ellenőrzik, akár hiszed, akár nem, és ez valóban lassítja a felszállást. Legyen elég annyi, hogy itt vidéken, a vasútállomásnál rengeteg embert vesz fel a busz (többsége ingázó dolgozó vagy diák), és első ajtós felszállás van, és mindenki bérletét ellenőrzik, akinek nincs bérlete, jegyet vesz. Nem ritka, hogy e miatt 5-10 percet is áll a megállóban a busz, mire mindenki felszáll. Én akárhányszor utaztam busszal, 10 alkalomból 8-szor ellenőrizték a diákigazolványom és a matricát is rajta. Saját tapasztalatból mondom, hogy nem számít, ha a busz később érkezik a végállomásra, akkor is végigellenőrzik az összes felszálló utast.
Ez bizony igaz, megbüntetik a sofőrt is keményen. Jóban vagyok az egyik buszsofőrrel, sokat szoktunk beszélgetni és hát érdekes dolgokat mesél.. Köztük ezt is. De én 20.000Ft-ra emlékszem, mármint hogy ennyit vonnak nekik le a fizetésükből egy ilyen eset miatt. És ez rendszeresen előfordul, nem zsebre dolgoznak (persze van olyan is), csak szimplán képtelenség minden egyes bérletet, diákot, matricát, 90%-os kártyát meg tököm tudja mit végigellenőrizni egyesével, anélkül, hogy ne késsen a busz alaphangon 20 percet. Sokszor a késés elkerülése miatt rákérdez, hogy "Diákod itt van?", jön a válasz, hogy igen, majd ellenőrzéskor kiderül, h nem. Vagy ha tényleg elkéri tőle a diákot, akkor még nekiáll a táskájában 10 percig kutatni, hogy hol is van..
Szóval akkor meg azon megy a rinya, a sofőrt meg azért b*aszogatják, h miért késik ennyit. Pláne mikor kint állnak kocsival a buszmegállóban az ellenőrök és mérik, hogy mikorra ért adott megállóba a busz. Előbb ér oda, akkor azt írják be, ha késik, akkor azt. Mindenért csesztetik őket és heti rendszerességgel vonják tőlük le a 10-20 ezer forintokat, sokszor mindenféle mondvacsinált okokkal. Nem védem a sofőröket, de őket is meg lehet érteni. Kívülről nem feltétlen látni be a dolgok mögé, magyarán az utasoknak fogalmuk sincs mi folyik a sofőrök között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!