A berlini metró gyorsabb, mint a budapesti?
hát ez nem egyértelmű:D
a párizsi sem gyorsabb, pedig az "Nyugat"
"nyugat" szót felejtsük már el. Akkor tőlünk keletre (Szófia,Bukarest stb) lassabban járnak a metrók?
A budapesti metrón a 2esen Vmax 70 km/h a 3ason Vmax 80 km/h. Bécsben sem mennek sokkal gyorsabban a metrók. Az U6 amióta csak az új szerelvények vannak az megy Vmax 80-at és kb ezeket a sebességeket tartják az U1-U4 vonalakon is.
Az előző válaszolónak!
A kettes (piros) metrón szerintem csak 60km/ó a megengedett sebesség!Én mondjuk ezt olvastam ,de nem a WIKIPEDIAN!De lehet hogy valamelyik helyen rosszul van írva!
Bécsben állítólag 90-et is megy, de csak pár mp-ig mert utána lassíthat. És csak kevés helyen van ez. Az U6 a régi szerelvényekkel csak 55-tel ment sok helyen.
Ha előreállsz, van ahol láthatod a km-órát. Ha be van függönyözve, akkor a 2. vagy 3. kocsi első vezetőállás tudsz kukkolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!