Az 50%os kedvezmenyen felul tudnek meg valahogyan kedvezmenyre szert tenni a MÁV vonatokon?
Ha van 50% amellé szerintem fölösleges annyi pénz kiadni Start Klub Bónusz vagy VIP kártyáért, de valóban nyáron lesz majd Vakáció bérlet vagy is nagyon remélem amivel tényleg elég jó áron ingyen utazhatsz a MÁV-Start teljes hálózatán.
Nem nagyon akarom belekeverni, mert ebből órási társadalmi vitát lehetne indítani, valaki írta itt hogy támogatás az ő adójából megy, és 50% támogatás még hagyján is sokkal nagyobb baj hogy összes 65 fölötti ingyen utazik, holott ennek szerintem egyáltalán nem kéne alanyi jogon mindenkinek járni és akkor boldog boldogtalan utazik jobbra barra, más meg ha magáncélú utazás is hetente több 10ezret kifizethet.
"Ha van 50% amellé szerintem fölösleges annyi pénz kiadni Start Klub Bónusz vagy VIP kártyáért"
Pont, hogy nem. Az 50%-os kedvezményt beleszámolta a 7000 forintos árba, én meg ezzel számoltam ki, hogy a kártyával 114 ezer forintot spórolhat meg, tehát bele volt már kalkulálva a kedvezmény, és így is jobban jár. Hogy még jobban érzékeltessem: havonta 9500 forintot takarít így meg (magyarországi fizetések mellett azért az sok pénz).
Ha havi bontásban nézzük, akkor a jegyek 30 333 forintra jönnek ki, a kártya meg 20 833 forintra. Szerintem ez már jelentős különbség, durván becsülve 30%-kal jobban jár. Persze a kártyát egy összegben kell fizetni, a jegyeket meg folyamatosan venné. És a jegyeket úgy osztottam most le, hogy minden héten utazna, de ez azért nem baj, mert nyaralásra vagy egyéb útra úgyis venne jegyet, kártyával meg ugye nem kell. Ráadásul én 7000 forinttal számoltam, ő pedig 7000-8000 közötti összegről ír, tehát kicsit alábecsültem a jegyek költségét, de még így is óriási a különbség a kártya javára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!