Az lenne a kérdésem, hogy ha váltanék 30 napos MÁV bérletet akkor azzal oda és VISSZA is tudnék utazni? Mert olyan opciót nem láttam a MÁV honlapján, hogy retour bérlet...
hmmmmm, a bérlet az adott szakaszon/vonalon (távon) korlátlan számú útra jogosít elméletileg, természetesen mindkét irányba, hiszen ez a lényege: annak éri meg, aki sokat utazik. A bérlet = egész hónapban minden nap oda-vissza, ahányszor csak megy a vonat.
2016. márc. 7. 12:54
2/7 anonim válasza:
Nem, nem tudsz utazni. Odautazol és életed végéig ott maradsz. Ott is pusztulsz el.
Nem bonyolult: a bérlet egy viszonylatra szól. Azon a viszonylaton bármelyik irányban lehet közlekedni a bérlet érvényességén belül.
2016. márc. 7. 13:06
3/7 anonim válasza:
Bérlet. Vonalra szól. Ha olyanod van, egy havi hideg élelemmel és váltás gatyával felszállsz, és a 30. nap végén szállsz re róla, akkor sem tehetik szóvá.
2016. márc. 7. 13:36
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves, SEGÍTŐKÉSZ választ.
Újfent nem csalódtam: az emberi bunkóság határtalan...de hát ez van... :)
2016. márc. 7. 18:56
5/7 anonim válasza:
Igen, tényleg határtalan. Például aki annyira primitív, hogy nem ismeri a "bérlet" szó jelentését, nekiáll pattogni, és próbálja az észt osztani másoknak, pedig neki magának sincs semennyi.
2016. márc. 7. 23:21
6/7 A kérdező kommentje:
Soha életemben nem utaztam még vonattal, sajnálom, hogy neked ez a kérdés ilyen hatalmas nagy problémát jelentett.
Nem tudom, hogy te képzelődsz-e, vagy egyéb más problémáid vannak (mondjuk abból meglátszik, hogy egy egyszerű kis kérdésből ilyen botrányt rendezni....hmm...), de nem "pattogtam" (úgy gondolom, hogy ezt a kifejezést -a te szavaiddal élve- a primitívek használják), észt meg végképp nem osztottam, szóval...nagyon el vagy tévelyedve... :)
2016. márc. 11. 17:14
7/7 anonim válasza:
Nem kérdeztél hülyeséget, régen voltak olyan bérletek a mávnál ami csak ODA szólt mert haza mondjuk már céges busszal járt. Mielőtt bárki okoskodna nekem hogy ilyen nem volt akkor kérdezzen meg egy nagyon régi mávos dolgozót. ( Az anyám ott dolgozott én is csak onnan tudok róla. )
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!