Szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan kell leolvasni ezt a menetrendet? [link] Nem élek Budapesten (vidéki vagyok) és még soha nem mentem trolival és nem igazán értem, hogyan közlekedik. A Keletitől szeretnék eljutni a Stadionig.
A menetrend, amit linkeltél eleve nem jó,mert ez a Stadionoktól indul a Csertő utca felé,nem a Keleti felé,tehát nem érinti a Keletit,mert onnan jön,és nem körjárat.A jó menetrend : [link] .A menetrenden láthatod,hogy 6 perc alatt ér a busz a Stadionokig,illetve azt, hogy a troli a Keletitől durván 5-8 percenként indul, a BKK sem tudja pontosan hány perckor.Tehát,ha valamelyik pont előtted ment el,ne csüggedj pár percen belül jön a következő. :)
Egy jó tanács: ne felejts el jegyet venni,mert pórul járhatsz :)
2016. febr. 17. 20:13
4/8 anonim válasza:
Illetve ez a menetrend azt mutatja, hogy a Stadiontól mikor vannak az indulások, neked az kell, ami a Keletitől mutatja. Egyébként ha sima busszal utaztál már, akkor ez nagyjából ugyanaz, csak van két vezeték az út felett.
2016. febr. 17. 20:14
5/8 A kérdező kommentje:
[link] Itt van a metrós. De én itt honnét tudom, hogy mikor van a Keletinél?
2016. febr. 17. 20:18
6/8 anonim válasza:
Nem kell tudni, a metró pár percenként jár napközben, tehát ha pont lekésed, akkor sem lesz semmi baj, úgyis jön a következő.
2016. febr. 17. 20:21
7/8 anonim válasza:
Kérdező, megint rossz irányt és rossz megállót linkeltél. A menetrendes oldal működése:
1. kiválasztod a járatot (mondjuk az M2 metrót)
2. kiválasztasz egy irányt (ami a te esetedben az > Örs vezér tere)
3. kiválasztasz egy megállót (Keleti)
Ez kiadja, hogy a Keletitől az Örs felé mikor vagy milyen sűrűn jár a metró.
A válasz: reggel és késő este 10 perc, napközben 2-5 perc.
2016. febr. 17. 21:44
8/8 anonim válasza:
Ezek sűrű járatok, nem szokás a menetrendeket olvasgatni. Ha elmegy az orrod előtt, beülsz a következőbe. Ha meg valami lehetetlen éjszakai időben mennél, akkor legrosszabb esetben lesz egy 10 perces sétád. (Troli mindig van, csak hétköznap és hétvégén más számon hívják az észlények ugyanazt. Ezért az üres mező, de ezzel nem kell foglalkozni.) Lényeg, hogy olyanra szállj, ami az eggyel beljebbi sorból indul, mert a 73-76 nem arra megy. (Metróba meg nem biztos, hogy megéri lemenni negyed óra mozgólépcsőzéssel, aztán tolongani rajta ki tudja mekkora csomagokkal egy megálló kedvéért, ha beülhet az ember normálisan a végállomáson egy troliba. - Ez a te döntésed.) A 80/80A nem jegyellenőrzős járat, bármelyik ajtón felszállhatsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!