Kérlek adjatok tanácsot! A bkk 32500forintot követel
rajtam, holott 16 lenne a jogos (amit még ki is fizetnék)
Mit tegyek szerintetek?
Figyelt kérdés
2015.11.20. a V4 villamoson,bliccelésen kaptak (bánom mar nagyon),mivel a helyszíni bírságot ami 8000lett volna,nem fizettem ki,ezert 16ot szabott ki rám az ellenőr,amiről vártam is a csekket de nem jött.Ma viszont átvettem a postán egy levelet amiben már 32500forint befizetésére vagyok felszólítva,holott én vartam hogy majd küldik a csekket a 16rol,nekik mar mindjárt Ennyi kell! Felhívtam az illetékes számot ahol azt mondják,alairasommal igazoltam hogy átvettem a csekket,DE BASSZUS NEM KAPTAM CSEKKET,hiaba mondtam neki,mivel még soha nem birságoltak,én nem is tudtam hogy nekem ott csekket kellett volna kapnom,nyilvánvalónak tűnt hogy az aláírásommal a szabálysértést ismertem el csak nem pedig azt hogy átvettem volna barmit is.valamint a levél alján az is olvasható hogy ez nem az első fizetés felszólítás amit küldtek.PEDIG DE! egyszerűen nem tudom mit csináljak... :(
Vártam a csekket, de nem jött = azt hitted elfelejtkeztek rólad és megúszod.
2016. febr. 1. 22:57
4/15 anonim válasza:
*elfeletkeztek
2016. febr. 1. 22:57
5/15 anonim válasza:
*elfeledkeztek, mint ahogy én a magyar nyelvi tanulmányaimról
2016. febr. 1. 23:00
6/15 A kérdező kommentje:
Nem adott az ellenőr csekket.ha kaptam volna nem írnék most,es azt se gondoltam hogy megúszom mert mint írtam,ha kaptam volna csekket a 16ezerről,azt rendeztem volna egy összegben,de mindjart ennek a duplája?!Az illetékes hölgy is be akarta magyarázni hogy biztos kaptam csekket mert ha nem kaptam volna akkor oda lenne tűzve neki,én meg mondtam hogy ha kaptam volna akkor most nem telefonálnék...
2016. febr. 1. 23:07
7/15 anonim válasza:
Az ellenőrök bizony szoktak adni csekket, méghozzá 16000 Ft-ról. De ha most hiba csúszott is a rendszerbe, akkor sem áll jól a szénád.
Jogilag ugye az van, hogy szerződést szegtél. A buszra felszállva ráutaló magatartással elfogadsz egy szerződést, melynek értelmében te a szolgáltatásért fizetni tartozol. Nem fizettél, ezért a szerződés vonatkozó pontja szerint pótdíjat kell fizetned. A szerződés ennek pontos módját NEM rögzíti. Így a szolgáltatónak igazából nem kötelessége számodra csekket biztosítani. Ráadásul nem jók a pozícióid azért sem, mert nem kerested meg a tartozásod ügyében önként a szolgáltatót, amikor a csekk hiányát észlelted. Márpedig a szerződésszegés tényét és ezáltal a tartozást is elismerted.
2016. febr. 1. 23:14
8/15 anonim válasza:
Nem téged láttalak nem is olyan rég fennhangon veszekedni az akácfa utcai BKK-irodában arról, hogy nem számított rá, hogy duplázódik a bírság?
2016. febr. 1. 23:19
9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
Ujabb kérdés,miket kell megírnom a részletfizetési kérvényben? Gondolom kár is azzal vagdalkoznom hogy se csekket se tájékoztatást nem kaptam,hiaba állítják ők az ellenkezőjét...
2016. febr. 1. 23:24
10/15 A kérdező kommentje:
Engem nem láthattál az akácfa utcában ugyanis ma tudtam meg hogy ennyivel tartozom.meg amugyse vagyok az a kiabálós...(nem mellesleg pesti se vagyok tehát egyedül oda se találnék)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!