A MÁV-nál az otthon nyomtatott jegyeken is olyan vonalkód lesz, mint a lenti videóban 0:30-nál?
Most van QR kód, de ami a videón van, az nem QR kód, hanem ún. PDF417 kód.
Beszállókártyákon láttam ilyet és azért kérdezem, mert reptéren ezt a kódot egy pillanat alatt hiba nélkül beolvassák, viszont a vonaton a kalauzok nagyon sokat szerencsétlenkednek a QR kód beolvasásával. Arra vagyok kíváncsi, hogy lesz-e előrelépés ebben.
Arról nem szólt még egyik hír sem, hogy az e-ticket-et is átalakítják-e. Szerintem nem, mert ez a projekt nem erről szól, az e-ticket működik a jelenlegi formájában.
Egyáltalán nem biztos, hogy ez a típusú kód jobban kezelhető. A reptéren egy fix, valószínűleg ilyen kódra optimalizált készülék olvassa be a kódokat, nem a mozgó vonaton, változó fényviszonyok mellett, ki tudja, milyen gagyi telefonnal kell ezzel szenvedni. Ezért kár ilyen összehasonlítást csinálni.
Én most direkt kipróbáltam egy univerzális kódolvasó app-pal a telefonomon, hogy az általad linkelt képről mit milyen gyorsan tudok beolvasni. A leggyorsabb a QR volt, a második az Aztec, és a PDF417-et nem is sikerült beolvastatni - de ezt sem könyvelem el sikertelenségnek, mert nyilván nem erre van optimalizálva a telefon meg az app.
Emellett kipróbáltam egy e-ticket QR kódját, ugyanazzal a telefonnal. Nekem azt is minimális szenvedéssel sikerült beolvastatni.
Viszont ezeknek az e-ticketeknek akkora az adattartalma, hogy borzalmas. Szóval PDF417-ben sem valószínű, hogy egy kis képet kapnánk, amit valószínűleg megint csak nem lenne olyan egyszerű beolvasni. A reptéren egy rövidke kódot olvasnak be, ami alapján az adatbázisból kikeresik az adatokat. Az e-ticket fel van készítve az offline működésre, vagyis ha nincs kapcsolat a vonaton az adatbázissal. Emiatt a kód tartalmazza - kódolva - a jegy adatait, ami miatt megnő az adattartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!