Vonal jegyet Budapesten mikor kell érvényesíteni?
Vidéken élek! De a mai napon elmentem Budapestre, hogy a barátokkal megajándékozzuk, megünnepeljük a Karácsonyt.
Azt tanácsolták, hogy Vonattól szálljak fel a villamosra és majd a megállónál fognak rám várni.
Azt mondták vegyek két BKV vonal jegyet és külön felhívták rá a figyelmemet, hogy ez akkor érvényes, ha lyukasztok.
Így is tettem; oda felé nem ellenőrizte senki a jegyemet.
Vissza felé pedig ahogy felléptem a villamos lépcsőfokán, kerestem a lyukasztót, ekkor oda jött egy karszallagos nő, azt hittem segiteni akar megmutatni hol a lyukasztó...
De azt mondta, hogy felszállás után ezt már nem fogadhatja el.
Kérdezte van-e bérletem, amit be tudok majd mutatni X napon belül... én nem tudom milyen bérletről beszélt, de gondolom hogy le akart húzni.
Szépen elmondtam neki, hogy most szálltam fel a járműre és most akartam érvényesíteni a jegyet.
Erre oda jött egy férfi és azt mondta nem jogosan akarnak engem megbüntetni. Most mi van?
10 perc vitatkozás után, azt mondták az ellenőrök: kezeljem a jegyet, most az egyszer elfogadják.
Nem értem mi történt! Tudja valaki mi volt a baj???
Azt ér értem, hogy azonnal kezelni kell a jegyet, de még fel pakoltam a kis kocsit. Iletve, nem egy ember szállt fel Budapesten egy ajtónál, hanem akár 4-5 is, lyukasztani meg egyesével lehet.
Aki nem elég gyors megbüntetik?
Verseny van nálatok a tömegközlekedésen?
Mert ha ezt tudom, nem szorakozok a kocsi lerakásával, hanem félre lökök mindenkit, akkor megkapnám, hogy paraszt vagyok!
Ami nincs is annyira távol a valóságtól, csak ők negatív értelemben gondolnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!