Jogos lett volna a dolog?
A minap vettem reggel bérltet a sofőrtől mivel vidéki busszal járok. Megvettem, alig tudtam elrakni mert majdnem elburultam köszönhetően a jó magyar utaknak. A következő megállóban felszálltak az ellenőrök. Kérték a bérletet és mondták hogy nincs kitöltve ki kell fizetnem a 6000 forint pótdíjat. Mondtam neki h 5 perce vettem és esély sincs arra hogy kitöltsem mert levegőt is alig lehet venni nem hogy hajolgatni a táskámhoz tollat kivenni stb.
Erre elkezdi hogy nem érdekli és most meg fog büntetni és rendőrt is hív ha nem adom oda a papírjaim. Már ideges voltam eléggé és elég hangosan beszéltem az utasok meg síri csendben figyelték az eseményeket. Még a sofőrhöz is visszamentem a bérlettel hogy tessék vissza adom kérem a pénzem mert akkor nem veszem meg feleslegesen. A sofőr is már zavarban volt az ellenőrrel is beszélt valamit, de csak nem hagyott békén az a majom. Aztán a másik ellenőr odajött hogy hagyjon engem mert megvan ami kellett nekik. Termékeny egy reggel volt, 4 embert sikerült megbüntetni. Végül is megúsztam de azért eléggé kiakasztott a dolog hogy megveszi az ember a bérletet de meg akarják büntetni.
Jogos lett volna a büntetés vagy sem? Nincs valami szabály erre?
Hát látszik, hogy jutalékra mennek. Szó szerint nyilván igazuk van, de azért egy halovány rugalmasságot és emberiséget mutathatnának ilyenkor.
Én helyi járaton jártam úgy egyszer, hogy megvettem a bérletpénztárban (a buszmegállónál van), kifele menet épp jött a busz (ami nem jár túl gyakran), felszálltam, elővettem a tollat, elkezdtem kitölteni. A kallerek meg előre kiszúrtak és belekötöttek, hogy nincs rajta minden szám... Megjegyzem még érvényes volt az előző havi bérletem is. Ez persze nem fért bele a csökevényes kis agyukba, úgyhogy tehettem egy teljesen felesleges kitérőt a központjukba, ahol szerencsére olyanokat alkalmaznak, akik képesek voltak felfogni a szitut.
Be kéne vezetni mindenhol, hogy kapásból rányomják az igazolványszámot is és akkor nem lenne ilyen gond. Gondolom kell vagy 20 év ehhez a fejlődéshez. :D
jogos lett volna a büntetés, de megmondtad volna hívjon rendőrt nem irsz alá semmit és azért nincs kitöltve mert nem biztosította a lehetőséget a sofőr.
A számlával, blokkal, stb. tudod igazolni a vásárlás pillanatát percre pontosan.
Én tuti folytattam volna a cirkuszt ha nemkapnak észhez!
Eleve a soffőr nem is engedhet fel az első ajtónál felszálo buszokon érvényes utazási jegy bérlet stb. nélkül(szolnok, debrecen, stb. igy van és budapesten is, stb.)
Tehát a sofőr hibázott, aminek a következménye a te hibád.
Nagyon helyes, hogy balhét csaptál!!!
Nekem hasonlo történetem volt a BKK nál metrón.
Keletibe beérkezek, megyek át nyugatiba, automatából jegyet veszek, kártyával fizetek.
Jegy lukasztva, majd a nyugtába behajtogatom és zsebre rakom.
99% megszoktam nézni látható e a tinta és jó e a dátum,idő. Volt 1X egy elmaszatolodott jegy amikor ugyan ez volt a szitu amit lenteb irok.
Szoval nyugatihoz átérek, jövök ki, ellenőr...
...Mutatom a jegyet, majd közli egy multheti, mondom ne szorakozzon itt a nyugta amivel együtt vettem ki a zsebemből. Nézi azt is. Az meg mai.
Mondom nézze a dátumot, időppontot.... (kamera is látta meg kártyás fizetésről tranzakcio van)
szol még 2 ellenörnek, csóváják a fejüket, hogy a nyugta mai a jegy multheti....
Siettem a vonathoz és elindultam, majd mikor szolt álljak meg vissza kiabáltam megy a vonatom azt elfutottam...
Mutatta nekem is a jegyet és valóban multheti dátum volt, de aznap lukasztottam. Tehát a lukasztón volt elállitva a dátum!
Máskor meg elmosodott olvashatatlan tinta miatt volt ez...
Ez van az ellenőrök 99999,99999% egy bunkó embertelen senki! Nem értik meg és nem is érzik át a helyzetet csak a kiskaput keresik a büntetési lehetőségre!
Amint van egy pici jogalapja is már büntet!
Többségük köszöni se tud meg lekezelően beszél, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!