Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonatjegynél tényleg van ilyen?

Vonatjegynél tényleg van ilyen?

Figyelt kérdés
Most hallottam. Ha pl nincs nálad pénz, megmondod a kalauznak, hogy nincs, de aznap a pénztárban be tudod fizetni, akkor kiadja a jegyet, és ha aznap kifizeted, nem kell büntetést fizetned. Ez tényleg így van? Mi ennek a neve?
2015. nov. 23. 12:35
 1/4 anonim ***** válasza:
69%
Ennek? Szerintem ugratás.
2015. nov. 23. 12:40
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az a része igaz, hogy tudsz utólag fizetni. De: a pótdíjat meg kell fizetned utólag, a pénztárban, természetesen a menetjegy àrán felül. És nincs olyan, hogy aznap fizetve olcsóbb. Az ilyenkor kiállított dokumentumot utasleadási lapnak hívják.
2015. nov. 23. 13:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen ebben a formában nincs. Az valóban igaz, hogy ha nincs nálad pénz jegyre, akkor is tudsz utazni. Ilyen esetben a jegyvizsgáló az irataid alapján utasleadási lapot fog kiállítani. Ha 3 napon kiegyenlíted a számlát, akkor a menetdíjon felül 2600 Ft-ba kerül az utazásod. Ha kifutsz a 3 napból, akkor a 2600-ból 8000 Ft lesz, 30 napon túl pedig 12000 Ft.
2015. nov. 23. 13:56
 4/4 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen. Akkor nem tudom, hogy ezt honnan szedte. De mivel minden második szava hazugság, még jó, hogy nem hittem neki, és nem indultam el pénz nélkül.
2015. nov. 23. 14:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!