Mi az oka, hogy Győrben a helyijáratos buszjegy automatából megvéve olcsóbb, mint ha a sofőrtől veszik felszálláskor?
Utolsó: nem, nem ezért van így, hanem azért, amit a többiek mondtak. Ha valóban az lenne a cél, hogy ne használhasd, akkor egyszerűen nem indítanának buszokat.
Felesleges a szarkazmusod, mert csak magadból csinálsz hülyét vele. Az ugyanis nem a közlekedési társaság hibája, hogy hetekig nem sikerül venned valahol egy buszjegyet, miközben intézed a dolgaidat, vagy épen bevásárolsz a városban :) Sőt, vehetnél akár egyszerre 10-12 darabot is, ami elég lenne egész évre.
"vehetnél akár egyszerre 10-12 darabot is, ami elég lenne egész évre."
Vettem is, de ezek mint kiderült a buszon érvénytelenek lesznek egy idő után. Akkor is rablás az 500 forint, akkor már egy taxis bedob a városba 1000-ért, óra nélkül 700-800 ft
Nyilván érvénytelenek lesznek, ha van áremelkedés. De ez rá van írva a jegyek hátuljára. Vagy ha máshol nem a honlapon fenn van a részletes használati utasítás. Nem véletlenül van rajtuk a kibocsájátás éve, ez azért gyanús lehetett volna, hogy a 2014-es jelzésűt 2015-ben nem fogják elfogadni...
Vissza ugyan nem lehet váltani, de pénztárban lepecsételik, hogy megint érvényes legyen, miután kifizetted az áremelkedés miatt keletkezett különbözetet.
Amúgy meg nem hinném, hogy rablás.
Ugyanis megnéztem most, 500-ból oda-vissza el tudsz menni busszal - feltételezve, hogy egy jeggyel bejutsz a városba. Taxis még ÁFA nélkül is kb 3-szor ennyiért vinne el.
Valóban, meg lehet venni előre is, 250 forintért, ha 10 darabot veszel akkor 225 forint/darabért ha jól tudom.
Egyébként valahol olvastam hogy Győrben áremelés esetén is korlátlan ideig felhasználhatóak a jegyek, de áremelés után még 1 évig biztosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!