A BKK (BKV) busz/villamos járatai minden megállónál megállnak? Akkor is ha nincsen fel/leszálló emberek?
Figyelt kérdés
2015. nov. 12. 18:50
1/8 anonim válasza:
A buszok nem, főleg esténként hajlamosak továbbmenni kevésbé fontos megállók mellett, ha nincs a megállóban senki, és nem is jeleztek. Villamosoknál nem tudom, ott valószínűleg nem annyira jellemző, főleg, mert nincs is nagyon olyan, hogy egy fel/leszálló sincs.
3/8 anonim válasza:
A villamos sem áll meg, ha olyan a jármű, amin van leszállásjelző.
4/8 anonim válasza:
Alapesetben minden felszíni megálló feltételes, azaz csak le- vagy felszálló utas esetén állnak meg a járművek.
Kivétel a HÉV, ez minden menetrendben meghirdetett megállàsnál ajtót nyit. A villamosnál járműtől függ: ha van rajta leszállásjelző, akkor feltételesek a megállók.
5/8 eddiboy válasza:
Na meg még a metró mindenhol megáll. Meg a hajójáratok - gondolom. A fogaskerekűben nem vagyok biztos, azzal régen utaztam.
6/8 eddiboy válasza:
Jelenleg épp Pozsonyban vagyok, itt olyan idióta a rendszer, hogy a villamos akkor megáll, ha nincs utascsere, pedig minden járművön van jelző. Bemondja a megállót, és áll pár másodpercet csukott ajtókkal. Állítólag Pozsonyban a buszoknál is csak nemrég vezették be, hogy nem állnak mindenhol. A feltételes megállókra előre figyelmeztet a hangosbemondás (akárcsak Prágában), de állítólag a pozsonyiak így is nehezen szokták meg.
7/8 anonim válasza:
A buszok csak akkor állnak meg ha van fel, vagy leszálló utas. A villamosokon felemás a helyzet. Azokon a vonalakon, (pl: 59, 61) ahol leszállásjelzóvel felszerelt villamosok járnak, a villamos is csak akkor áll meg, ha van le, vagy felszálló utas
8/8 anonim válasza:
Villamosoknál típusfüggő. Ahol KCSV7, felújított Tátra, hannoveri, Combino és CAF villamos közlekedik, ott csak akkor áll meg, ha van fel- és leszálló utas. Ahol Ganz csuklós vagy "sima" Tátra közlekedik, ott akkor is megáll, ha nincs leszálló utas, hiszen nem rendelkeznek leszállásjelző gombbal, ezáltal a vezető nem látja, hogy van-e leszállás vagy felszállás.
Buszok mindig továbbhaladnak, típustól függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!