Három év alatt ingyenesek a BKV járatok?
Nem.
Ha meg, az úgynevezett elévülési időre vársz, akkor rossz hírem van - újrapörgetik (valamit sikerült kitalálniuk a behajtó cégnek, hogy megtoldják és ez, nem urban legend).
BKK: a helyi közlekedés kedvezményei
Díjmentesen utazhatnak: „Felnőtt kíséretében utazó gyermek az iskolai tanulmányai megkezdéséig”
Bemutatandó igazolás: „Iskolai tanulmányok megkezdése előtt igazolás nélkül vehető igénybe a kedvezmény.”
Ezen kívül, kisgyermekes bérlettel utazhatnak: „Budapesti lakcímmel rendelkező személy, aki gyermekgondozási segély (gyes), gyermeknevelési támogatás (gyet) folyósításában részesül”, illetve „Budapesti lakcímmel rendelkező személy, aki gyermekgondozási díj (gyed)
vagy csecsemőgondozási díj (csed) folyósításában részesül”
A bemutatandó igazolások és minden idézet itt olvasható: [link]
Én kérek elnézést, hogy nem "három éves korig"-ot láttam a kérdésben.
A másik fele - ki van táblázva, hogy kik utazhatnak ingyen (hány éves korig és hány éves kortól). Az előttem levő (# 3-as kommentelő) már belinkelte az oldalt, bár rá lehet keresni, mert ez közérdekű adat és azonnal meg lehet nézni a BKK weboldalán is (ezt meg, nem kötözködésből írtam, csak olyan kérdés ez, amit a google keresője, azonnal kidobja a választ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!