Amúgy ha egy nap sokat utazol és csak egy napra jössz pestre inkább vegyél napi jegyet 6 jegy ára.
Azért nincs diák jegy mert itt nem km-ra adják a jegyet hanem egy utazásra. (kivéve metro mert metroról metrora át lehet szállni és nem kell új jegy de metrorol felszíni jűrműre már nem)
2010. márc. 18. 10:33
2/14 anonim válasza:
Miért kéne, hogy legyen?
2010. márc. 18. 10:40
3/14 A kérdező kommentje:
Akkor máshogy kérdezem
A MÁV-nál miért van diákjegy?
2010. márc. 18. 10:44
4/14 anonim válasza:
Igazából ott is csak azoknak adnék diákjegyet, akik a suli és a lakóhelye között közlekedik. Meg csak a lakóhelyen és az iskola városában járna a diákkedvezmény. Minden más kirándulás, én azt nem támogatnám.
(Most végeztem egyetemmel, szóval jól tudom, mi a különbség a diák és a felnőtt bérlet ára között)
2010. márc. 18. 10:48
5/14 anonim válasza:
utolsó, rosszul tudod. amiről te beszélsz az a kiemelt kedvezmény 90%-os és csak bérletre érvényes.
bárki vehet diákjegyet a mávnál és volánnál igazolvánnyal, az 50%-ost.
2010. márc. 18. 11:41
6/14 anonim válasza:
Mert úgy gondolják, hogy aki diák, az úgyis bérletet vesz.
2010. márc. 18. 11:45
7/14 anonim válasza:
Azért, hogy többet fizess, és megteljenek azok nokiásdobozok.
2010. márc. 18. 12:28
8/14 anonim válasza:
Budapesten ha egyik vonal bedugul a belvárosban, könnyedén átszállhatsz egy másik vonalra, lehet, hogy több átszállással jutsz el a célig, vonaton ez nem így megy. Bérlet van, az kell, hogy fedezze a sok utazást, a jegy azoknak jó, akik keveset utaznak, és abban nem tesznek életkor szerinti különbséget, inkább utazás típusa szerint (átszállójegy, napijegy, turistajegy...).
2010. márc. 18. 12:29
9/14 anonim válasza:
Máshol sincs, nem csak a BKV-nál. Úgy értem, buszra nincs diákjegy, csak bérlet.
2010. márc. 18. 12:50
10/14 anonim válasza:
próbáld ki, hogy diákot kérsz a volánnál. kapsz. 50%-os. olvasni luxus visszafele?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!