A GYSEV-nél, hogyhogy ilyen nagy a cafeteria a dolgozóknak?
Egy ismerős dolgozik náluk, szokott mesélni.
Részben állami cég, de mégis, egész jó.
A cafeteria akkora, mint a nagy autóipari multiknál.Emellett, ingyen lehet vonatozni az ország területén.A nemzetközi vonatjegyekre is van kedvezményük.
A fizetés is magyar viszonylatban nem rossz, amit kap.Viszont ebben elmarad az autóipari multiktól a Gysev.
A MÁV-nál is járnak ezek a dolgok vagy csak a GYSEV ilyen?
A GYSEV, mert tudtommal van benne osztrák téma bőven.
Nekem máv vasutas ismerősöm van, mindig áradozik, hogy a GYSEV.
A GySEV fizetésben szarabb mint a MÁV. Ez igazolt tény.
A MÁV-nál a fizetési sorrent a MÁV Zrt, Forgalom, Pályavasút, Zrt egyéb elemei, utána a MÁV-Start Vontatási részlege (az ex-Trakció) , a gépészeti részleg, majd a Start személyzsállítása a legalacsonyabb.
Utóbbinál a végrehajtási szinten egy mérnök megkeres 250 bruttót, ez nem kimondottan kiemelkedő. Irányítási szinten 300-310-et, és ennél lehet feljebb menni.
A MÁV Zrt-nél a végrehajtási szinten megkapja a 280-290 bruttó alapot, irányítási szinten a 350-et.
A Cafeteria a MÁV-nál sem rossz, 265 ezer bruttó választható, és ezen felül még bruttó 160 ezer a SZÉP kártya vendéglátására.
Minden dolgozónak jár az arcképes igazolvány ami az ország teljes területén ingyenes vonatozást ad.
Emellett jár a FIP szabadjegy 1 év munkaviszony után, ezzel a FIP tagvasutakra kapsz szabadjegyet évente 1x, amivel 8 napig tudsz fel-alá ingyen vonatozni.A szlovákokhoz és a csehekhez évi 3 alkalommal kapsz. Van FIP igazolvány is, az egy évre 2000 Ft, cserében a FIP tagvasutakon 50% kedvezménnyel utazhatsz, de én pl az Eurostaron (Párizs-London nagysebességű vonat) 27 euróért utaztam, mikor a normál jegyárak 120-150 euró könyékén mozognak.
Tehát a MÁV sem rossz ebből a szempontból.
Elnézést annyiban téves adatot írtam, hogy a VBKJ szabadon választható az 271.400 ft volt, (ez nettó 200 ezer ft) a "kötelező" SZÉP kártya vendéglátás pedig 125800, azaz nettó 92700 Ft)
Csak volt vita a szakszervezetekkel és a korábbi verzióra emlékeztem, de ez a végleges.
"Megkérdezhetem Tőled, hogy kb mennyi egy átlag kalauznak a fizetése?
Összevissza hallok mindent, például a legtöbb ismerősöm is letagadja, hogy kapna kafetériát."
Bocs, de privátokra soha nem válaszolok, de itt megírom:
Egy jegyvizsgáló nem keres sokat, kezdetekben 120-130 bruttó körül van az alapjuk, de erre rájön a +30% műszakpótlék és a jegyeladási jutalék, ami sok embernek az alapbére mégegyszer. Ha jól dolgozik írja a jegyeket stb.
Összességében egy kalauz sokszor többet hazavisz mint a saját főnöke. (Vezénylő vagy vezénylőtiszt...)
Cafeteriát hiába tagadja le, az minden munkavállalónak jár, tőle megvonni nem lehet. (Csak bizonyos speciális esetekben nem jár, ebbe kár belemenni, pár embert érint csak cégszinten. Pl.: fizetés nélküli szabadság)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!