Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Bejárás vagy busszal vagy...

Bejárás vagy busszal vagy kollégium?

Figyelt kérdés
22 km, 30 perc.
2015. okt. 15. 16:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

2012-ben kezdtem a középiskolát, és egészen idén októberig bejárós voltam. (25 km,kb. 35-40 perc) Hihetetlenül fárasztó volt, hogy a buszokhoz kellett igazodnom, és nem volt mindig járat, tehát volt amikor 50 percet várhattam buszra, aztán utazás, aztán séta haza. Az életkedvem elvette. Mire hazaértem hulla fáradt voltam, mert ha az iskola nem is, az utazás tényleg leszívta az összes energiám. Október ötödikén kerültem kollégiumba,és egyszerűen sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, végre van kedvem reggel felkelni, és egy,két órával hamarabb "haza" érek. Több időm, energiám marad a tanulásra, és mindenre. Egyszerűen kivirágoztam, ha lehet így fogalmazni. Nagyon kis kedves,aranyos mindenki, persze egy egy nézeteltérés akad, de hát az hol nem?! Szóval én mindenképpen a kollégiumot mondanám, itt lehet szocializálódni, stb.

Én anyukámmal élek,de ő dolgozik, szóval hétköznap alig láttuk egymást, így nem visel meg a hiánya annyira, hétvégén meg úgyis együtt vagyunk. :)

Ha most kezdeném a kilencediket akkor már akkor ide jöttem volna, én szeretek itt nagyon 😅

2015. okt. 15. 16:18
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
30 perc az egyáltalán nem durva, én budapesti vagyok, és a szintén budapesti egyetemre járok be úgy, hogy 50 perceket utazom, azaz egy nap majdnem két óra megy el az "ingázással", mégis sokkal jobban megéri, mintha plusz pénzért kollégiumba költöznék.
2015. okt. 15. 16:18
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne vicclej, ez semmi. Az otthon melege még is csak jobb. :D Én kb. 40 percet utaztam + séta, de nagyon sokan voltak bejárósak rajtam kívül. 22/f
2015. okt. 15. 16:35
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetemre 120 km-t utazok csak oda, ami 2 óra vonat + 10 perc bicikli + 40 perc gyaloglás. Vissza ugyanez. 30 perc az lófing. Mondjuk én extrém módon introvertált vagyok (a szociális fóbia határán), semmi pénzért nem laknék kollégiumban, albérletre meg nincs pénzem, itt meg többé-kevésbé egyedül lehetek, így inkább ezt választom, még ha a teljes napom el is megy vele.
2015. okt. 15. 16:54
 5/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ne a távolság alapján dönts. Ha jobban szeretnél otthon lenni és nem gond emiatt korán kelni, buszozz. Ha imádod a nagy társaságot, nem vagy nagyon anyás vagy csak egyszerűen b.ol felkelni hajnali 6-kor, akkor irány a koli.
2015. okt. 15. 17:56
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

22 km, WTF??

Így szinte biztos hogy nem is kapsz kollégiumot, ez nem távolság.

2015. okt. 15. 20:15
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

22 km??? Na ne már...

Én több mint 40 km-t utazok a suliig, kb 1 óra az út.

Fél 6-kor kelek. Vannak kolis ismerőseim, és még így is többet alszok mint ők. Te hiába próbálsz időben elaludni, a koliban alkalmazkodni kell a többiekhez is, és vannak "éjjeli baglyok", akik még éjfél után sem nagyon akarnak lefeküdni. Én meg itthon lefekszek este 9-10 körül, laza 7-8 órát még így is alszok.

Az meg hülyeség, hogy az utazás lefáraszt, buszon/vonaton miért ne lehetne pihenni? De én pl. azt is szoktam, hogy ha sokat kell tanulni másnapra, hogy délután haza, vagy reggel a suliba menet az utazást egybekötöm a tanulással, így csak írásbelit kell otthon csinálni.

Szóval én még jóval nagyobb távolságokra is a bejárást ajánlom, nem, hogy 22-re... Nem távolság!

2015. okt. 15. 20:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is fél órát utaztam naponta évekig, és imádtam. Szuper volt, hogy reggel még tudtam lazítani egyet a vonaton suli előtt, hazafelé pedig le tudtam nyugodni, lazítani tudtam kicsit, így mire hazaértem, egész jól voltam. Szóval én kimondottan szerettem.
2015. okt. 15. 21:30
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés inkább az, hogy mennyi az összes idő amit utazással töltesz.

Nekem pl úgy volt, 10 perc buszig, 15 perc buszozás, 15 perc gyaloglás suliig. 40-45 perc. De hazafelé buszállomásig lesétáltunk mert idő volt, az 20 perc, onnan 20 perc busz és a 10 perc séta, össz időben közel 1 óra várakozásokkal. Pedig viszonylag helyben laktam.

2015. okt. 16. 00:58
 10/13 A kérdező kommentje:

Kapnék kollégiumot, mások is vannak így.

A kollégium ingyenes.

2015. okt. 16. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!