Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Létezik olyan Magyarországon,...

Létezik olyan Magyarországon, hogy tömegközlekedés?

Figyelt kérdés
Én, aki a fővárosba/n/ születtem, kora reggeltől késő estig, hosszab, rövidebb gyaloglás után, több, kevesebb várakozássl, a távolságtól és a jármű nemétől függő idő alatt egy tetszés szerint ponttól egy másikig járművel eljutok. De vajon ez a "kiváltság" mennyire adatik meg az ország nagyobbik felén élő, közel 5/6-nyi lakosságnak? Úgy tapasztaltam, hogy a miskolciaknak, pécsieknek - kivéve a hegyoldalon lakókat -, szegedieknek hasonlóak a lehetőségeik (Debrecenről nincs személyes tapasztalatom.), de a többi településen inkább a gyaloglás a megoldás, ha az embernek nincs autója vagy nem kerékpárral közlekedik.
2010. márc. 15. 15:27
 1/7 anonim válasza:
50%

Nem értem a kérdést.

A legtöbb városban vannak helyi járatos buszok. Jó, például én Székesfehérvár szélén lakom, innen nem indul öt percenként metró, mint Budapesten, de van tömegközlekedés.

Vonattal, busszal minden kis telepeülésre el lehet jutni. Ez is tömegközlekedés.

Mi a kérdés?

2010. márc. 15. 15:38
 2/7 anonim ***** válasza:
33%
Ami van, az csak a nevében tömegközlekedés. (BKV). Félórás várakozás hóban, fagyban, agyforraló hőségben, aztán nem férsz fel, mindez magas jegy- és bérletárak mellett. Trutyi ez, nem tömegközlekedés.
2010. márc. 15. 15:47
 3/7 anonim ***** válasza:
48%

A városokban mindenhol van tömegközlekedés.

Viszont a járatok követési ideje lényegesen több, mint Budapesten. Míg egy metró csúcsidőben 2-3 percenként jár és a buszok 5-10 percenként, addig vidéken van ahol a buszok csak óránként-kétóránként járnak menetrend szerint.

2010. márc. 18. 14:57
 4/7 anonim ***** válasza:
BKV feltalálta a spanyolviaszt. Nevetséges, amit művelnek egyes vonalakon. Három ajtós buszok, felszállás első ajtónál, bérlet vagy jegy felmutatása (eddig olyan, min ta Volánnál). Két ellenőr és egy biztonsági őr, plusz a vezető egy kocsin. Ezeknek ennyi pénzük van???
2010. márc. 31. 21:55
 5/7 anonim ***** válasza:

szolnokon kitűnő a tömegközlekedés igaz villamos metro nincs de a buszok ezrével mennek.

debrecenben szintén mennek a buszok de csak egy villamosvonal van. msot kezdték kiépíteni a másodikat.

2010. máj. 31. 17:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Vidéken, kisebb településeken egyszerűen alig van valami, amit tömegközlekedésnek lehet nevezni, a buszok ritkán járnak, órákat várhatsz, mire hazajutsz a munkából. Vonatok se sokkal jobbak. Ahol 9 óra és délután 3 között egy busz sincs, azt minek neveznéd? Autó (akámilyen olcsó roncs), motor, robogó, bringa a "tömegközlekés", ahol van lovarda, ott lovaskocsi. XXI. századi színvonal.
2010. jún. 20. 21:31
 7/7 A kérdező kommentje:

Tiszteletben tartottam azokat a véleményeket, amelyek elégedettek településük tömegközlekedésével - Az évek során valószínűleg ehhez igazítottűk az életvitelüket is -, egyikhez sem fűztem kommentárt.

Kénytelen vagyok kategórikusan kijelenteni, hogy Magyarországon, nagyob sok település számára nem létezik tömgközlekedés.

Kedden temetésre KELLENE mennem Nagygyimótra (a pápai Repülőtér tőszomszédságában található község), de nem tudom megoldani.

Az első, Pápárl induló buszt 7:17, Budapestről aznap induló vonattal nem érem el, azt követően, egészen délután fél ötög nincs lehetőség.

A gyászolók nyilván megértenék, de örök szomorúság maradna bennük!

2010. aug. 22. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!